Gudelj rest van het jaar bij Jong Ajax

Nemanja Gudelj gaat de rest van dit kalenderjaar niet meer gebruikt worden door Peter Bosz. De Serviër ging gisteren (donderdag, red.) in gesprek met de clubleiding en Bosz, maar het standpunt van de middenvelder bleek ongewijzigd.

Lees meer »

Ajax wint moeizaam van FC Utrecht

VERSLAG- In de Eredivisie heeft Ajax weer een overwinning geboekt. Van harte ging het allemaal niet in de thuiswedstrijd met angstgegner FC Utrecht. De Domstedelingen kwamen dit keer echter bedrogen uit, het werd namelijk 3-2.

Lees meer »

Strijdvaardig Ajax wint opnieuw

VERSLAG- Ajax heeft donderdagavond ook haar tweede Europa League-duel gewonnen. De overwinning was minimaal: 1-0. De ploeg van Peter Bosz blijft hierdoor ongeslagen in Europees verband.

Lees meer »

Ajax maakt EL-selectie bekend

Ajax heeft haar Europa League-selectie ingeleverd bij de UEFA. De groep bestaat uit 29 namen, waaronder enkele spelers die nog moeten debuteren in Ajax 1. Ook nieuwe aanwinst Hakim Ziyech is natuurlijk van de partij.

Lees meer »

Update: Ook Swansea City nu in de race voor Ziyech

Ajax heeft volgens in de strijd om Hakim Ziyech concurrentie gekregen van Swansea City, althans als we Voetbal International mogen geloven. Waar Ajax de onderhandelingen opende met een bod van 8 miljoen, is Swansea bereid om direct aan de vraagprijs van de Tukkers te voldoen.

Lees meer »

Uitkomst crisisberaad: Hakim Ziyech

Uit het crisisberaad tussen de bestuursleden van gisteren is naar voren gekomen dat Ajax Hakim Ziyech moet halen. De sterspeler van Twente komt in beeld omdat van het drietal Lasse Schöne, Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer er minimaal één (tijdelijk) vertrekt. Ziyech moet het Amsterdamse middenveld van de nodige creativiteit gaan voorzien.

Lees meer »

Vervangt Krul Cillessen opnieuw?!

Nu Jasper Cillessen een mondeling akkoord heeft bereikt met FC Barcelona over een 5-jarig contract, moet Ajax op zoek naar een nieuwe doelman. De Amsterdammers hebben daarbij het oog laten vallen op Tim Krul.

Lees meer »

Ajax zet vol in op Leon Bailey

Op linksbuiten bij Ajax is de oogst dun gezaaid. Amin Younes lijkt relatief onomstreden, maar kampt met wat kleine blessures. Daley Sinkgraven speelde tegen Sparta en Roda op links, maar is eigenlijk een middenvelder. Dus zet Ajax nu vol in op de komst van Leon Bailey.

Lees meer »

Rol Westermann (nu al) uitgespeeld?

Reportage- Niki Zimling en John Heitinga. Allebei routiniers die als mentor voor jonge talenten moesten dienen, maar hopeloos faalden. Voegt kersvers Ajacied Heiko Westermann zich nu al bij dit rijtje?

Lees meer »

Wat haalt Ajax in huis met Bertrand Traoré?

REPORTAGE- Weken ging het over de nieuwe spits van Ajax. Wie werd de opvolger van Arek Milik? De grootste namen kwamen voorbij, wat te denken van Mario Balotelli, Mario Goméz of misschien toch Klaas-Jan Huntelaar? Nee, geen van hun allen. De keuze viel op Bertrand Traoré, een oude bekende van Peter Bosz. De twee werkte eerder samen bij Vitesse. Maar wat haalt Ajax eigenlijk in huis met deze Traoré?

Lees meer »

Strijd der buitenspelers

ANALYSE- min Younes, Anwar el Ghazi en Václav Černý. Zomaar wat opties op de twee posities van de spits: Links- en rechtsbuiten. Onder Frank de Boer was Lasse Schöne ook vaak een optie op rechtsbuiten, maar Bosz lijkt hem meer te zien als aanvallend middenvelder. Dan houd je dus de eerst genoemden kandidaten over. Tijd voor een analyse.

Lees meer »

André Onana, katachtige atleet

REPORTAGE- De echt fanatieke Ajaxsupporters kenden hem al langer, maar op dit moment is de Kameroener André Onana hard aan de weg aan het timmeren. Wie is deze 20-jarige doelman? En hoe is hij bij Ajax terecht gekomen?

Lees meer »