Neres target nummer 1

Nu Gerard Deulofeu voor AC Milan lijkt te kiezen, schakelt Ajax over naar David Neres. De Braziliaan kwam eerder al in het nieuws als transfertarget van Ajax, maar is nu ook echt de nummer 1 optie.

Lees meer »

Ajax zet in op David Neres

Nu Anwar El Ghazi zo goed als zeker vertrekt, moet Ajax op zoek naar een buitenspeler. De Amsterdammers zijn daarbij uitgekomen bij David Neres, een jonge Braziliaan. De onderhandelingen zijn inmiddels geopend.

Lees meer »

Rol Tim Krul lijkt al uitgespeeld

Tim Krul keepte vandaag slechts een helft tegen Excelsior. André Onana lijkt de concurrentiestrijd in zijn voordeel te hebben beslist. Peter Bosz heeft zijn redenen om voor de Kameroener te kiezen.

Lees meer »

Ajax wint overtuigend van RB Leipzig

In tegenstelling tot eerder vandaag, heeft de beoogde basisploeg van Peter Bosz wel weten te winnen. Amin Younes zette zichzelf in eigen land weer op de kaart met een hattrick tegen de nummer 2 van Duitsland.

Lees meer »

Transfertarget-analyse deel 3: de spits

Peter Bosz heeft afgelopen periode zijn verlanglijstje ingeleverd bij Marc Overmars. De voormalig linksbuiten werd door Bosz aan het werk gezet, voor een buitenspeler en een linksback. Ook zou de oefenmeester er wel een spits bij willen, maar die andere twee posities zijn op dit moment belangrijker. We hebben dus drie posities waar we ons op richten in deze analyse. In deel 3: de spits.

Lees meer »

Transfertarget-analyse deel 2: de buitenspeler

Peter Bosz heeft afgelopen periode zijn verlanglijstje ingeleverd bij Marc Overmars. De voormalig linksbuiten werd door Bosz aan het werk gezet, voor een buitenspeler en een linksback. Ook zou de oefenmeester er wel een spits bij willen, maar die andere twee posities zijn op dit moment belangrijker. We hebben dus drie posities waar we ons op richten in deze analyse. In deel 2: de buitenspeler.

Lees meer »

Transfertarget-analyse Deel 1: De linksbackpositie

Peter Bosz heeft afgelopen periode zijn verlanglijstje ingeleverd bij Marc Overmars. De voormalig linksbuiten werd door Bosz aan het werk gezet, voor een buitenspeler en een linksback. Ook zou de oefenmeester er wel een spits bij willen, maar die andere twee posities zijn op dit moment belangrijker. We hebben dus drie posities waar we ons op richten in deze analyse. In deel 1: de linksbackpositie.

Lees meer »

“Wij moeten vooral goed uitvoeren waar we goed in zijn.”

Ajax verloor sinds het debacle van Rostov geen duel meer. Liefst 20 (!) wedstrijden bleven de Amsterdammers ongeslagen. Maar na nederlagen tegen FC Twente en Cambuur (beker), wordt er al snel gesproken over het feit dat Ajax haar goede vorm kwijt is en toe is aan de winterstop. Peter Bosz ziet de wedstrijd tegen PSV echter als mooie kans op revanche.

Lees meer »

Update: Higler geeft fout toe

Tijd voor een bericht in de categorie opmerkelijk: Het is mogelijk dat Nick Viergever, ondanks zijn rode kaart van afgelopen weekend, toch kan spelen tegen PSV. Scheidsrechter van dienst, Dennis Higler, heeft bij het hanteren van de regels naar alle waarschijnlijkheid een uitzondering over het hoofd gezien.

Lees meer »

Ajax groepswinnaar na remise in Luik

Ajax heeft als groepswinnaar de knock-out fase van de Europa League bereikt. Op bezoek bij Standard Luik werd, met opnieuw een piepjong elftal, het 1-1. Anwar El Ghazi nam het Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening.

Lees meer »