Anita en Sneijder in beeld voor opvolging Klaassen

NIEUWS- Binnen Ajax rekent men erop dat Davy Klaassen na dit seizoen vertrekt. De aanvoerder maakt een sterk seizoen door en kan rekenen op de nodigde interesse. Vanzelfsprekend wordt er dan gekeken naar vervangers. Hierbij worden oude bekende genoemd.

Lees meer »

Antiheld Nick Viergever is de belichaming van de comeback

COLUMNS- Nick Viergever straalt eigenlijk in alles de antiheld uit. De verdediger heeft nou eenmaal nietbhet meest imposante voorkomen. Viergever is geen bikkelharde verdediger zoals bijvoorbeeld Giorgio Chiellini, maar ook geen sierlijke, voetballende verdediger als Jan Vertonghen.

Lees meer »

Buitenlandse pers herkent Ajax weer terug in Ajax

NIEUWS- De prestaties van Ajax zijn niet alleen in Nederland opgemerkt. Ook de buitenlandse media waren vol lof over het optreden van de Amsterdammers en de manier waarop de club bestuurd wordt. The Telegraph trekt een vergelijking met het Ajax van ’95.

Lees meer »

Wie vervangt Dolberg?

NIEUWS- Nu Ajax niet kan beschikken over Kasper Dolberg, is de grote vraag: Wie vervangt Dolberg? Focus on Ajax zet de opties op een rij.

Lees meer »

Ajax zonder Dolberg tegen Feyenoord

NIEUWS- Ajax kan tegen Feyenoord niet beschikken over Kasper Dolberg. De spits kampt met een bovenbeenblessure. Vaclav Cerny hoort wel weer bij de selectie, de Tsjech is alweer een tijdje fit, maar speelde alleen in Jong Ajax.

Lees meer »

Bizar: De Ligt start in de basis bij Oranje

Matthijs de Ligt start zo dadelijk in de basis tegen Bulgarije. De 17-jarige mandekker wordt daarmee de jongste, na oorlogse, debutant. Verder staat ook Davy Klaassen in de basis. Joël Veltman, Nick Viergever en Kenny Tete zitten op de bank.

Lees meer »

Heiko is voorbijgestreefd

COLUMNS- Het contrast kan haast niet groter. Terwijl de 17-jarige Matthijs de Ligt voor het eerst werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal, zat Heiko Westermann gisteren weer 90 minuten op de bank. Althans 90, even gloorde er hoop voor de routinier.

Lees meer »

Analyse: Ajax heeft moeite met de eerste helft

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax blijkt heel veel moeite te hebben met goed spelen in de eerste helft. In de duels met Cambuur, Twente, PEC, Utrecht, ADO, Roda, Sparta, Vitesse, Legia, Heracles, Groningen, Kopenhagen en de afgelopen wedstrijd tegen Twente, was het niveau in de eerste helft ver ondermaats. Tijd voor een analyse.

Lees meer »

Herboren Dolberg na korte vakantie

Kasper Dolberg kent een geweldig seizoen. De 19-jarige aanvaller debuteerde dit jaar in de hoofdmacht, kende een korte vormdip, maar dankzij een korte vakantie lonkt er nu weer meer. Een record van Patrick Kluivert is in zicht.

Lees meer »

Opvallend: Als Dolberg scoort, scoort Klaassen niet en andersom

Kasper Dolberg en Davy Klaassen zijn de twee productiefste Ajacieden dit seizoen. Klaassen maakte er als aanvallende middenvelder al 15 (over alle competities), terwijl spits Dolberg zich met eenzelfde aantal tevreden mag stemmen. Het opvallende is echter dat Klaassen en Dolberg nooit samen in één wedstrijd scoren.

Lees meer »

Circus Onana gaat nooit verloren

VERSLAGEN/REPORTAGES- André Onana is de onomstreden eerste doelman van Ajax. De Kameroener is met zeven clean sheets onpasseerbaar in 2017. Eerder schreven we al over de carrière van Onana, maar in dit artikel focussen we ons vooral op het huidige seizoen. En op Circus Onana.

Lees meer »

Ajax swingend langs Sparta

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax heeft in aanloop naar het duel met Legia Warschau een goede wedstrijd afgewerkt. Thuis tegen Sparta werd er met 2-0 gewonnen. Met name de manier van spelen zal Bosz tevreden stellen.

Lees meer »

Ajax swingend langs Sparta

Verslag- Ajax heeft in aanloop naar het duel met Legia Warschau een goede wedstrijd afgewerkt. Thuis tegen Sparta werd er met 2-0 gewonnen. Met name de manier van spelen zal Bosz tevreden stellen.

Lees meer »

Carel Eiting, toekomstig aanvoerder van Ajax 1

COLUMN- Wat een mooie week voor Carel Eiting. De middenvelder annex verdediger scoorde vorige week vrijdag zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal, zat zondag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 en was dinsdag belangrijk in de Youth League. Eiting is een voorbeeld voor veel jeugdspelers.

Lees meer »

De transformatie van Ajax: Deel 1

Het was een tijdje zoeken voor Peter Bosz, maar zijn opstelling staat. De 11 namen die de oefenmeester bijna elke week het veld in stuurt zijn onaantastbaar. Maar hoe viel deze puzzel eigenlijk in elkaar? In deze driedelige serie vergelijken we het elftal onder Frank de Boer met dat onder Peter Bosz.

Lees meer »