Ajax breekt contract Tadic open tot medio 2026

Gepubliceerd op 9 juli 2019 om 21:10

Dusan Tadic is door Ajax beloond met een zeer opvallende contractverlenging. De Amsterdamse club brak het contract van de Serviër open tot medio 2026, maar de aanvaller zal tot de zomer van 2023 als speler aan de recordkampioen verbonden blijven.

Na die tijd zal hij zich gaan richten op zijn trainerscarrière. Tadic wil dit per se in Amsterdam doen, omdat hij vindt dat Sportpark de Toekomst de beste plek is om zijn carrière als trainer te beginnen. 'Ik denk dat er geen betere plek bestaat om als trainer te beginnen dan hier. Ik heb altijd van de Ajax-filosofie en de manier van denken gehouden. Dat was ook de reden om hier te tekenen. De manier van denken over voetbal komt overeen met mijn eigen gedachtes. Ik zou het mooi vinden als mijn team over een paar jaar, wanneer ik trainer word, net zo speelt als Ajax', zei Tadic in gesprek met Ajax TV.

Tot medio 2023 zal de trainerscarrière van de spits annex flankspeler echter op een laag pitje staan. Tadic richt zich eerst namelijk nog volledig op zijn laatste jaren als profvoetballer. In 2023 is hij 34 jaar oud en dan lijkt hij zijn schoenen aan de wilgen te gaan hangen. Tot die tijd hoopt hij nog een aantal succesvolle jaren als speler te kennen.

Afgelopen seizoen kwam Tadic in 56 officiële wedstrijden tot maar liefst 36 doelpunten en maakte hij veel indruk in de Champions League. Onder meer Bayern München en Real Madrid waren daarom geïnteresseerd in de diensten van de doelpuntenmaker, maar zelf vindt Tadic het niet meer dan logisch dat hij de laatste jaren van zijn carrière aan Ajax verbindt. 'Want zoals ik altijd zeg: "Ajax is één van de beste clubs in Europa." Ik denk dat het geweldig is om onderdeel uit te maken van dit team en daarom is het juist normaal dat ik langer wilde blijven.'

'Het is een hele mooie dag voor mij en ik hoop ook voor de fans. We hebben een geweldig seizoen gehad. Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam, vind ik alles top. Ik heb een goede band met de fans, de staf en de spelers. Dan is het geweldig als de club je zo'n contract aanbiedt.'


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.