Ajax al druk bezig met selectie voor komend seizoen

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 11:17

Terwijl Ajax op de voorgrond nog volop op drie fronten strijdt, zijn Marc Overmars en trainer Erik ten Hag achter de schermen al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Nadat Razvan Marin in een eerder stadium werd gecontracteerd, hebben de Amsterdammers zich nu ook verzekerd van de diensten van Kik Pierie.

Het is zeker niet voor het eerst dat Ajax deze transferstrategie hanteert. Nadat het (op tijd) samenstellen van de selectie meerdere jaren achtereen een heikel punt vormde, besloot de Ajax-directie het twee seizoenen geleden over een andere boeg te gooien. Nog voor het einde van het seizoen werden toen de Zuid-Amerikanen Mateo Cassierra en Davinson Sánchez vastgelegd. Een jaar later werd dit trucje op kleinere schaal herhaald met het contracteren van de transfervrije Klaas-Jan Huntelaar, terwijl Ajax nog voor het einde van vorig seizoen helemaal bedrijvig was op de transfermarkt.

Gedurende het teleurstellende seizoen 2017/2018, waarin Ajax niets won en niet in Europa actief was, werden namelijk Hassane Bandé, Perr Schuurs en Zakaria Labyad al vastgelegd. Een nieuwe trend is definitief geboren en de reden is ogenschijnlijk logisch. Het voetbalseizoen begint voor Ajax namelijk steeds eerder. Dit seizoen speelde de ploeg van Ten Hag al op 25 juli haar eerste wedstrijd. Het Champions League-voorronde-duel met Sturm Graz werd toen, door treffers van de net teruggekeerde WK-gangers Hakim Ziyech en Lasse Schöne, met 2-0 gewonnen. Door de teleurstellende tweede plaatsen in de Eredivisie van de voorbije voetbalseizoenen, vormt het vroege duel met Sturm Graz helaas geen uitzondering. Ajax moet op het veld steeds eerder in het kalenderjaar aan de bak, waardoor Overmars genoodzaakt is de selectie van de Amsterdammers ook eerder op orde te hebben.

Zo kan het dat de technisch directeur van Ajax tijdens dit nu al historische seizoen, voornamelijk bezig is met komend seizoen. Overmars verlengde de contracten van sleutelspelers André Onana en Noussair Mazraoui, terwijl ook Huntelaar langer aan de club werd verbonden. Naast het behouden van de huidige sterkhouders, oriënteert de Epenaar zich echter ook al serieus op externe toevoegingen. Het definitief contracteren van Marin en het zo goed als contracteren van Pierie vormen daar concrete voorbeelden van. De kans dat het bij die twee versterkingen blijft is kleiner dan de kans dat Ajax dit seizoen geen prijs wint. Zo'n beetje alle basisspelers weten zich in de belangstelling van menig Europese topclub, waardoor Overmars alweer bezig is met de vervanging van de gewilde Ajacieden. Dat de namen van Cristian Pavón (vleugelaanvaller, Boca Juniors), Edson Álvarez (centrale verdediger, Club América), Martin Ödegaard (vleugelaanvaller, door Real Madrid verhuurd aan Vitesse) en Kjell Scherpen (doelman, FC Emmen) daarbij de ronde doen, mag geen verrassing meer zijn. Terwijl Ajax op het veld nog mag hopen op de landstitel, Champions League en KNVB-beker, wordt er ook achter de schermen topsport bedreven.

Ajax is naar verluidt zo goed als rond met Kik Pierie. De linksbenige centrale verdediger tekent in Amsterdam een contract voor vijf seizoenen en Ajax betaalt vier miljoen euro aan SC Heerenveen. Dat bedrag kan door bonussen nog maximaal een miljoen euro oplopen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.