Ajax verslaat AEK en overwintert in CL

Gepubliceerd op 30 november 2018 om 11:06

Ajax heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Door de 0-2 uitzege op AEK Athene kunnen de Amsterdammers niet meer achterhaald worden door de Grieken en naarste concurrent Benfica. Dusan Tadic was met twee doelpunten de grote man.

Het vijfde groepsduel in de Champions League werd overschaduwd door een bizar incident vooraf. Supporters van het thuisspelende AEK gooide voor de wedstrijd een molotovcocktail in het vak met meegereisde Ajax-fans. Na hard ingrijpen van de ME raakten vervolgens meerdere Ajax-supporters gewond.

Op het veld ging het er in de eerste helft rustiger aan toe. Hoewel de Grieken Ajax weinig speelruimte gaven en in de duels dikwijls de grenzen opzochten, bleven opstootjes of andere incidenten uit. Na de rust brak Dusan Tadic de ban. Een vrije trap van Lasse Schöne werd door Marko Livaja met zijn hand beroerd. De Griek kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken, terwijl Ajax een penalty aan het moment overhield.

Tadic ontfermde zich over deze buitenkans en benutte de strafschop. Niet veel later zorgde de Serviër ook voor de beslissing in de wedstrijd. David Neres werd gelanceerd en behield uitstekend het overzicht. De Braziliaan gaf de bal af aan de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar, die het leerwerk op zijn beurt weer breed legde voor Tadic. De miljoenenaankoop schoof vervolgens rustig de 0-2 binnen.

Door de overwinning gaat Ajax op 12 december in duel met Bayern München uitmaken welke ploeg zich tot groepswinnaar van Groep E kroont. Bayern staat momenteel op dertien punten, terwijl Ajax het met twee punten minder moet doen. Bij een overwinning op de Duitsers verzekeren de Amsterdammers zich dus van de groepswinst. Champions League-overwintering is sowieso al veiliggesteld. Het Portugese Benfica kan Ajax in geen geval meer achterhalen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.