Dolberg verlengt en tekent bij tot 2022

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 14:21

Kasper Dolberg heeft zijn contract verlengd tot medio 2022. De Deen tekende zijn vorige verbindtenis in 2016 en ziet zijn contract nu met één jaar verlengd worden. De kans is groot dat Dolberg ook een salarisverhoging tegemoet kan zien door de nieuwe overeenkomst.

De spits, die zich de laatste weken weer basisspeler mag noemen, is als vanzelfsprekend blij met de deal: ’We spraken al een tijdje over een nieuw contract en ik ben blij dat het rond is. Ik ben heel erg gelukkig bij Ajax’, zo zegt Dolberg op de website van Ajax. De rechtspoot brak in het seizoen 2016-2017 op stormachtige wijze door in Ajax 1. Door de verkoop van Arek Milik had toenmalig trainer Peter Bosz niet de beschkikking over een volwaardige eerste elftal-spits, waardoor hij genoodzaakt was om Dolberg voor de leeuwen te gooien. De Deen betaalde het vertrouwen van zijn trainer dubbel en dwars terug met veel doelpunten en goed spel, zowel in de competitie als in de uiterst succesvolle Europa League-campagne.

Vorig seizoen beleefde Dolberg een terugval en kwam hij mede door blessureleed tot slechts vijf treffers. Ook het huidige seizoen begon voor de spits met blessures, maar inmiddels is hij weer helemaal fit en heeft hij Klaas-Jan Huntelaar uit de basis verdrongen. Dolberg scoorde driemaal in zijn laatste drie Eredivisieduels en is vastberaden deze lijn door te trekken: ’Ik heb het idee dat ik op de weg terug ben. Wat ik de laatste weken weer heb laten zien, moet ik nu doorzetten’, zo klinken de hoopgevende woorden uit de mond van de spits.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.