Ajax kan 2e plek veiligstellen in mogelijk debutantenbal

Gepubliceerd op 29 april 2018 om 12:37

Kampioenen hopen op debuut

Nieuws- Ajax kan zondagmiddag tegen directe concurrent AZ de tweede plek veiligstellen. De voorsprong van de Amsterdammers op de Alkmaarders bedraagt nu vijf punten. Wanneer Ajax niet verliest is de tweede plaats een feit.

 

Bij Ajax is er zondagmiddag mogelijk plaats voor een aantal debutanten. Mitchel Bakker, Kaj Sierhuis en Azor Matusiwa kunnen hun eerste minuten in Ajax 1 gaan maken, terwijl andere youngsters Jurgen Ekkelenkamp en Dani de Wit ook weer bij de selectie zitten. Sierhuis, Matusiwa en De Wit kwamen een dag eerder nog in actie tijdens de kampioenswedstrijd van Jong Ajax.

 

De kans dat één van deze talenten in de basis gaat starten, lijkt echter klein. Erik ten Hag zal hoogstwaarschijnlijk kiezen voor zijn vertrouwde basiself, waarin Nico Tagliafico terugkeert van een schorsing. Siem de Jong zit juist zijn laatste duel schorsing uit. 

 

De lappenmand van Ajax is al het hele seizoen goed gevuld. Joël Veltman is de laatste Ajacied die zich bij het geblesseerden gezelschap heeft gevoegd, hij scheurde zijn kruisband af en komt de komende zes tot negen maanden niet in actie.

 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert.

 

Dit is hoe Ajax waarschijnlijk zal gaan starten. Met een voor de Amsterdammers gunstig wedstrijdverloop mogen de genoemde talenten hopen op minuten, terwijl ook Kasper Dolberg zal hopen op wat speeltijd. De Deen hoopt zich nog in de WK-selectie van Denemarken te spelen.

 

Ajax - AZ begint om 14.30 uur.

Update:

Ajax gaat starten met Mazraoui. De jongeling krijgt de voorkeur boven Kristensen: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.