Jong Ajax grijpt historische landstitel

Gepubliceerd op 29 april 2018 om 12:26

Hoofdrol voor Cassierra in kampioensduel

Nieuws- Jong Ajax heeft voor het eerst sinds de aanwezigheid in de Jupiler league beslag gelegd op de landstitel. Lang zag het er niet naar uit de het zou lukken op De Toekomst, maar twee spitsen maakten het verschil.

 

Na een aantal kansen over en weer (Doekhi raakte de paal), was het duidelijk dat Jong Ajax de lijnen uitzette en MVV terugdrong. Het was dan ook tamelijk onverdiend dat de Maastrichtenaren uit een strafschop op voorsprong kwamen. Mateo Cassierra trok zijn directe tegenstander neer in eigen strafschopgebied, waardoor er weinig anders op zat dan het toekennen van de strafschop, die dus benut werd.

 

Kort hierop greep Micheal Reiziger in en bracht hij publiekslieveling Kaj Sierhuis. De doelpuntenmachine stond amper drie minuten in het veld, of hij had zijn ploeg al aan de gelijkmaker geholpen. Ditmaal speelde Cassierra een hoofdrol in positief opzicht. De Colombiaan hield uitstekend zijn lichaam tussen de bal en zijn directe tegenstander en wist vervolgens met een goede pass Sierhuis voor een leeg doel te positioneren. Sierhuis faalde als vanzelfsprekend niet en tilde de stand naar 1-1.

 

Dit was voor Jong Ajax het sein om de druk nog maar eens op te voeren, waardoor MVV er niet meer uitkwam. Uiteindelijk belandde een bal uit de kluts op randje zestien voor de voeten van Cassierra, die de avond nu helemaal compleet maakte. De Colombiaanse topscorer van Jong Ajax vond het net met een droge knal in de benedenhoek en de eerder opgedane achterstand was weggepoetst.  

Heel spannend werd het hierna niet meer en zo kon Jong Ajax de dik verdiende titel gaan vieren. Toch nog in schaal in Amsterdam.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.