Geeft Ten Hag jeugd eindelijk kans in restant competitie?

Gepubliceerd op 19 april 2018 om 13:06

Eiting, Matusiwa, De Wit, Bakker, Mazraoui en Ekkelenkamp smachten naar minuten

Nieuws- Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp zijn door Erik ten Hag opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met VVV Venlo van donderdagavond. Slaat de oefenmeester een nieuwe richting in?

 

Het is PSV leidt met 3-0 tegen Ajax. Nog tien minuten op de klok voordat Ajax in het Philips Stadion uit haar lijden verlost zal worden door het laatste fluitsignaal. In de tussentijd pakken Nico Tagliafico en Siem de Jong rode kaarten en missen zij zodoende het duel met VVV. De Jong is zelfs nog langer niet beschikbaar.

 

Dat het ontbreken van deze twee krachten een belangrijke reden is voor het selecteren van Matusiwa en Ekkelenkamp, staat vast. Toch is het interessant om te zien of Ten Hag zijn talenten ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Tot dusver koos de hoofdtrainer er telkens voor om op momenten waarbij het mogelijk was een jeugdexponent te laten debuteren, een ervaren speler als De Jong of Veltman in te laten vallen. Beiden 'routiniers' speelden vervolgens lekker mee, maar hadden geen meerwaarde.

Siem de Jong staat klaar voor zijn zoveelste invalbeurt van het seizoen, ditmaal onder interim-trainer Micheal Reiziger.

Dit kwam Ten Hag langzamerhand op kritiek te staan. Waarom wordt de jeugd geen kans gegund op momenten dat de stand dit toelaat? Nu, na het verspelen van de landstitel in een onderling duel met PSV, is het de uitgelezen mogelijkheid om de jeugd weer eens echt de kans te geven. 

 

Zo moet Ten Hag Mitchel Bakker voor de leeuwen gooien als vervanger van Tagliafico en zou Matusiwa (of indien weer fit Carel Eiting) de kans kunnen krijgen op de positie van Lasse Schöne. Wellicht nog een basisplaats voor Noussair Mazraoui en een invalbeurt voor Ekkelenkamp of Dani de Wit en Ten Hag kan zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. De blik moet op volgend seizoen, dus waarom niet nu al beginnen?

 

Wedstrijdselectie Ajax voor het duel met VVV:

André Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Luis Orejuela
Rasmus Kristensen
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Lasse Schöne
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Noussair Mazraoui
Dani de Wit
Azor Matusiwa
Jurgen Ekkelenkamp


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.