Voorbeschouwing: Houdt Ajax PSV van de titel?

Gepubliceerd op 15 april 2018 om 12:53

Veltman mag starten met dank aan reputatie

Nieuws- Alle ogen zijn dit weekend gericht op PSV - Ajax, de strijd tussen de nummers 1 en 2. Ajax werkte in alle rust toe naar de topper en mag vandaag aantonen dat de 34e titel nog altijd een optie is.

 

Erik ten Hag kan in Eindhoven nog altijd geen beroep doen op Frenkie de Jong, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven,  Nick Viergever en reservedoelman Benjamin van Leer. Bij dit rijtje langdurig geblesseerden voegde zich deze week ook jongeling Carel Eiting. Joël Veltman keerde terug van een schorsing en is dus wél beschikbaar.

 

De eerste aanvoerder van Ajax liep die schorsing op in het uitduel met FC Groningen, waar Veltman voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats kreeg toebedeeld. De kans zit er dik in dat dat zondagmiddag in Eindhoven ook het geval is. Ten Hag heeft aangegeven dat hij weet wat hij aan Veltman heeft en dat de mandekker met name in topduels een signaal af kan geven. Eerder dit seizoen ontstond er al veel commotie over de manier waarop Veltman PSV-er Hirving Lozano uitschakelde. De Mexicaan werd geconfronteerd met een uiterst felle en gedreven Veltman en kreeg geen kans om in de wedstrijd te komen. De manier waarop Veltman de smaakmaker van PSV verdedigde leidde echter wel tot ophef. De mandekker zocht de grens op en ging er diverse malen overheen, maar voor Ajax had dit natuurlijk een positief effect.

 

De kans dat Veltman speelt is dus groot, maar wie wordt hiervan het slachtoffer? De 26-jarige Veltman gaf zelf aan dat het wennen was om weer centraal achterin te spelen en iemand iets laten doen wat hij niet volledig beheerst is in een topwedstrijd niet al te slim. Grote kans dus dat Rasmus Kristensen slachtoffer wordt van de waarschijnlijke terugkeer van Veltman. Veltman rechtsachter, met verder in zijn linie de zekerheidjes Matthijs de Ligt en Nico Tagliafico. Max Wöber zal in het beschreven geval centraal naast De Ligt spelen.

 

Het zullen interessante duels worden tussen de temperamentvolle Tagliafico en Lozano

Veltman schakelde eerder dit seizoen Lozano volledig uit.

De middenlinie bij Ajax staat vast. Het trio Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech heeft al meermaals bewezen in topduels van waarde te kunnen zijn. Alledrie bevatten scorend vermogen en zijn slimme spelers. Voor Ten Hag weinig reden tot wisselen op zijn middenveld.

 

Ook voorin staat het als een huis. Routinier Klaas-Jan Huntelaar weet zich geflankeerd door de talenten David Neres en Justin Kluivert. Ook Kasper Dolberg heeft weer een week langer meegetraind, waardoor het voor de Deen geen enkel probleem is om minimaal een halfuur in te vallen.

 

Vermoedelijke opstelling: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert.

Wissels: Lamprou, Orejuela, Kristensen, Bakker, S. de Jong, Cassierra, Dolberg, Mazraoui. 

 

Voor Ajax telt vanmiddag niets meer dan de winst. In dat geval wordt de marge teruggebracht tot vier punten en zal het de laatste drie wedstrijden wellicht nog enigszins spannend kunnen worden. In ieder geval mag er niet verloren worden, want in dat geval kroont PSV zich vanmiddag tegen Ajax opnieuw tot landskampioen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.