Allardyce: We kunnen niet winnen met Klaassen in de ploeg

Gepubliceerd op 10 april 2018 om 14:51

Trainer ziet het nog altijd niet zitten in voormalig captain

Nieuws- Het zijn zware tijden voor oud-Ajacied Davy Klaassen. De geliefde aanvoerder, die Ajax afgelopen zomer inruilde voor Everton, komt sinds het ontslag van Ronald Koeman niet meer aan de bak. Zijn huidige trainer, Sam Allardyce, is duidelijk geen fan van de middenvelder.

 

In gesprek met The Liverpool Echo spreekt Allardyce zich uit over de Hilversummer: 'Davy Klaassen wijkt in mijn ogen nog steeds af van de rest. Wil hij nou wel of niet voetballen?' Allardyce beklaagt zich openlijk over het feit dat de 19-jarigen Tom Davies en Beni Baningime - volgens hem - verder zijn in hun ontwikkeling dan de 25-jarige Klaassen. Zelfs nu sterspeler Gylfi Sigurdsson geblesseerd is, speelt Klaassen nog altijd niet.  

 

Het lijkt er ook niet op dat daar op korte termijn verandering in gaat komen, want verderop in het vraaggesprek zegt Allardyce: 'Als ik de kans had om hem op te stellen, zou ik dat doen. Maar die kans is er niet, want ik moet wedstrijden winnen. Ik heb niet de luxe dat ik hem zomaar een kans kan geven, want als we verliezen ben ik het die de kritiek krijgt.' 

 

Klaassen speelde onder Allardyce pas zes minuten, maar ligt nog voor ruim vier jaar vast bij Everton. Ook bij het Nederlands Elftal is Klaassen voorbijgestreefd. Hij behoorde niet tot de voor- en definitieve selectie voor de interlands met Engeland en Portugal.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.