Hoe het leven van een Ajacied er over twee weken uit kan zien

Gepubliceerd op 3 april 2018 om 15:45

Als Ajacied ben je komende week ook een beetje                      AZ-supporter

Nieuws- Het leven van een Ajacied gaat lang niet altijd over rozen, zeker dit seizoen niet. Toch is er iets dat hoop geeft in deze bange dagen: de resterende programma's van PSV en Ajax. Het leven van een Ajacied zou er over twee weken zomaar eens heel anders uit kunnen zien.

 

Ajax kent een ronduit teleurstellend seizoen. Het drama rond Appie Nouri, de uitschakeling in zowel de voorronde van de Europa- als de Champions League, de uitschakeling in de beker en het ontslag van Marcel Keizer zijn zomaar wat gebeurtenissen die dit seizoen maken tot wat het is. Onder Erik ten Hag groeide het gat met PSV van vijf naar zeven punten en op bezoek bij Groningen was het aan Klaas-Jan Huntelaar te danken dat Ajax überhaupt nog in de titel mag geloven.

 

Huntelaar schoot een minuut voor tijd de 1-2 binnen, en dus mag Ajax zich gaan opmaken voor de ontknoping van de competitie. Het gat met koploper PSV bedraagt zoals gezegd zeven punten. Zo op het eerste gezicht niet iets om blij van te worden. Om blij te worden moet je iets verder kijken.

 

Blij word je namelijk wanneer je de resterende programma's van Ajax en PSV erbij pakt. PSV neemt het komend weekend op tegen nummer 3 AZ, terwijl Ajax in eigen huis Heracles Almelo ontvangt. AZ won dit seizoen nog geen enkele keer van een topploeg, dus zijn de Alkmaarders gebrand om de titelstrijd een nieuw leven in te blazen. Ajax zal dan vervolgens zelf moeten winnen van Heracles, al is dat dit seizoen ook geen vanzelfsprekendheid. 

Eerder dit seizoen verloor Ajax met 2-1 op bezoek bij Heracles Almelo.

In het ideale scenario weet AZ te winnen van PSV en pakt Ajax drie punten tegen Heracles. Het gat tussen Ajax en PSV zal dan krimpen tot slechts vier punten, terwijl Ajax dat weekend op bezoek gaat in Eindhoven. Een Amsterdamse overwinning op Eindhovens grondgebied - de laatste jaren bijna altijd vaste prik - zal het gat doen laten slinken tot slechts één schamel puntje. Nog altijd heeft PSV het in dat geval in eigen hand, maar de Eindhovenaren staan dan wel onder een onmenselijke druk. 

 

Kortom: Als Ajacied ben je komende week ook een beetje AZ-supporter.

Resterende programma's PSV en Ajax:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.