O17 legt beslag op Future Cup, wie waren de smaakmakers?

Gepubliceerd op 2 april 2018 om 17:11

Wie zien we straks terug in Ajax 1?

Nieuws- Ajax O17 heeft maandagmiddag beslag gelegd op de ABN AMRO Future Cup. In de finale was de jeugdploeg van Ajax met 2-0 te sterk voor hun leeftijdsgenoten van Juventus. Wie zijn de smaakmakers van deze talentvolle lichting?

Brian Brobbey

Brian Brobbey is de spits van Ajax O17 en viel al voordat er überhaupt een minuut gespeeld was op door zijn fysieke postuur. Toen het toernooi eenmaal in volle gang was, bleek dat Brobbey ondanks zijn indrukwekkende fysiek uitstekend kon meevoetballen. De spits diende als kapstok van het elftal, maar pikte dit toernooi ook zelf zijn doelpunten mee. Uiteindelijk bleef Brobbey steken op vier treffers, waarvan liefst drie in het duel met Paris st. Germain. Als Brobbey zijn dit seizoen ingezette ontwikkeling weet door te zetten, is de kans groot dat hij over een jaar of drie de eerste spits van Ajax is. Qua spel heeft hij veel weg van Romelu Lukaku.

Daan Reiziger

Daan Reiziger is de onbetwiste nummer 1 onder de lat van Ajax O17. De doelman is een echte allround keeper en heeft veel weg van Jasper Cillessen. Reiziger straalt veel rust uit en viel dit toernooi op door enkele cruciale reddingen. Ook vertolkte de doelverdediger een hoofdrol tijdens de strafschoppenserie tegen Anderlecht. Dankzij twee gestopte pingels van Reiziger, mocht de O17 zich opmaken voor de finale tegen Juventus.

Naci Ünüvar

De naam van Naci Ünüvar zal veel Ajax-supporters wellicht al bekend in de oren klinken. De technisch zeer begaafde middenvelder geldt als één van de grootste talenten uit de Ajax-opleiding. Hij is pas 14 jaar oud, maar speelde zich dit toernooi knap in de basis van Ajax O17. Ünüvar kreeg van trainer Dave Vos de kans als buitenspeler. Wegens Ünüvars geringe lengte en fysiek, komt de van origine middenvelder daar bij de O17 het best tot zijn recht. Ünüvar werd met vijf treffers topscorer van het toernooi. In de finale tegen Juventus groeide hij uit tot matchwinner, door beiden doelpunten voor zijn rekening te nemen. Ünüvar gaat een grote toekomst tegemoet en heeft het in zich om een publiekslieveling van de Ajax-fans te worden. Niet voor niets werd er tijdens het toernooi her en der gefluisterd dat Ünüvar wel heel veel van Abdelhak Nouri wegheeft. 

Ryan Gravenberch

Evenals Ünüvar speelt ook Ryan Gravenberch normaal gesproken met een hogere lichting mee. De pas 15-jarige middenvelder speelde zich dit seizoen in de basis bij Ajax O19 en was één van de uitblinkers tijdens de Youth League-campagne. Gravenberch is een fysiek sterke middenvelder, die bijna altijd voor de juiste voortzetting van het spel kiest. De 15-jarige speelde op zaterdag nog mee met Ajax O19, maar maakte op zondag en maandag een prima indruk bij zijn leeftijdsgenoten. Gravenberch deed geen hele bijzondere dingen, maar liet wel zien waarom men hem binnen Ajax als megatalent beschouwt. Gravenberch speelt nu al erg volwassen en heeft veel weg van oud-Ajacied Riechedly Bazoer. In de Halve Finale zag Gravenberch zijn treffer tegen Anderlecht met behulp van de videoreferee geannuleerd worden. Gravenberch bezit alle facetten die voor een middenvelder van belang zijn.

Overige spelers om in de gaten te houden:

Kenneth Taylor (Behendige linkspoot, middenvelder), Liam van Gelderen (Zowel voetballend als fysiek sterk, verdediger), Sontje Hansen (Snel en technisch, aanvaller), Quinten Timber (Slimme speler, middenvelder) en Jurrien Timber (Aanvallend ingesteld, verdediger)

Uitslagen Ajax O17 op de Future Cup:

Groepsfase:

Ajax - Sydney FC 2-0 (Taylor en Brobbey)

Sporting Portugal - Ajax 2-0

Ajax - Paris st. Germain (3x Brobbey, 2x Ünüvar) 

Halve Finale:

Ajax - Anderlecht 1-1 (Ünüvar, Ajax w.n.s.)

Finale:
Ajax - Juventus 2-0 (2x Ünüvar)

Samenvatting Ajax O17 - Juventus O17:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.