Update: Veltman terug in de basis

Gepubliceerd op 1 april 2018 om 13:13

Ajax-trainer ziet geen reden tot wisselen na winstpartijen

Nieuws- Erik ten Hag ziet geen reden om zijn elftal om te gooien voor het duel met FC Groningen. Klaas-Jan Huntelaar was het enige twijfelgeval, maar hij lijkt fit genoeg om te starten. Voor de zekerheid reist ook Kaj Sierhuis mee naar Groningen.

 

Ajax won de laatste twee duels voor de interlandperiode met ruime cijfers van respectievelijk SC Heerenveen en Sparta. Door deze overwinningen, die bij vlagen gepaard gingen met aardig voetbal, kiest Ten Hag tegen Groningen voor dezelfde elf.

 

André Onana staat onder de lat en vindt een linie voor hem Rasmus Kristensen, aanvoerder Matthijs de Ligt, Max Wöber en Nico Tagliafico terug. Joël Veltman moet opnieuw genoegen nemen met een reserverol.

 

Het middenveld wordt gevormd door Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Alle drie gingen afgelopen interlandbreak met hun land op stap, Van de Beek en Ziyech maakte hierbij veel indruk.

 

Voorin vinden we toch weer Klaas-Jan Huntelaar terug in de spits. De routinier kende voor de winterstop een aantal moeizame wedstrijden en was niet geheel fit, toch kiest Ten Hag tegen De trots van het Noorden opnieuw voor zijn ervaren aanvalsleider. Wegens de fysieke gesteldheid van Huntelaar is Kaj Sierhuis voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie. Ook Mateo Cassierra zit op de bank, terwijl Kasper Dolberg nog niet fit genoeg is bevonden.

 

Op de flanken staan Justin Kluivert en David Neres geposteerd. Beiden vleugelflitsers moeten in Groningen voor het nodige gevaar gaan zorgen.

 

Vermoedelijke opstelling: Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert.

 

Wissels: Lamprou, Veltman, Orejuela, Bakker, Eiting, Siem de Jong, Cassierra, Lang en Sierhuis.

 

Update: Veltman terug in de basis

Aanvoerder Joël Veltman keert onverwachts terug in de basis van Ajax. De verdediger speelt ten koste van Max Wöber. Veltman vormt samen met Matthijs de Ligt het centrale duo.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.