Zlatan geeft supporters Zlatan bij spectaculair MLS-debuut

Gepubliceerd op 1 april 2018 om 12:48

Oud-Ajacied bezorgt LA Galaxy in 20 minuten de overwinning 

Nieuws- Zlatan Ibrahimovic is zijn dienstverband als speler van LA Galaxy in stijl begonnen. In het thuisduel met Los Angeles FC was de Zweed als invaller tweemaal trefzeker.

De derby tussen LA Galaxy en Los Angeles FC was al zo'n 70 minuten bezig toen Zlatan Ibrahimovic zijn langverwachte opwachting mocht maken. Onder luid gejuich van de uitzinnige Amerikaanse supporters verving Zlatan bij een 1-3 achterstand Sebastian Lletget. De 36-jarige Zweed stond koud in  het veld toen hij zijn teamgenoot Chris Pontius de aansluitingstreffer zag maken.  

 

Vervolgens was het Zlatan-time. Met een fenomenale uithaal vanaf zo'n 35 meter zette Ibrahimovic de wedstrijd in vuur en vlam. De gelijkmaker was er één van grote klasse, de klasse die Zlatan al zijn gehele loopbaan typeert. 

 

Maar Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij zijn debuut niet winnend zou afsluiten. Om het jongensboek-waardige debuut in stijl af te sluiten, besloot Zlatan zijn ploeg in de laatste minuut naar de drie punten te koppen. Uit een voorzet van oud-Chelsea verdediger Ashley Cole, liet de spits andermaal zijn klasse zien. Met een boogkopbal verschalkte de routinier doelman Miller. 

 

Na afloop toonde Zlatan zich natuurlijk de bescheidenheid zelve. Voor de camera's van FOX Sports sprak Ibra over zijn eerste doelpunt: 'Ik zeg altijd dat het lastig is om zoiets te doen. Ik kan het niet beschrijven. Je moet het zelf meegemaakt hebben en ik heb het al vaak meegemaakt. Overal waar ik ben gekomen, zijn de fans door het dolle heen geweest. Ik wil de jeugd hier wat teruggeven. Zij zijn de toekomst en ik wil het goede voorbeeld zijn, op een waanzinnige manier. En dat kan ik doen door waanzinnige goals te maken.'

 

Ook de waanzinnige support voor de Zweed was Ibrahimovic niet ontgaan: ''Ik hoorde dat de fans Zlatan wilden. Ik heb ze Zlatan gegeven. Ze motiveerden me en ik heb ze iets teruggegeven.'

 

Bekijk hier Zlatans eerste doelpunten in dienst van LA Galaxy. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.