De hype rond 'wonderkind' Kluivert

Gepubliceerd op 29 maart 2018 om 11:48

Beste tiener ter wereld ligt nog maar vast tot 2019

Nieuws- Justin Kluivert is hot. De vleugelflitser debuteerde afgelopen maandag op 18-jarige leeftijd in het Nederlands Elftal en werd deze week ook nog eens verkozen tot grootste talent ter wereld. De buitenlandse pers kan niet stoppen met het schrijven over Kluivert junior en hij wordt gelinkt aan talloze clubs.

 

Kluivert debuteerde iets meer dan een jaar geleden tegen PEC Zwolle. Op bezoek bij de subtopper verving de buitenspeler de geblesseerd geraakte Amin Younes. Wat beiden toen nog niet wisten, is dat amper een jaar later de rollen definitief omgedraaid zijn.

 

In zijn eerste officiële duel voor Ajax 1 deed Kluivert alles wat het Ajax-publiek inmiddels wel van hem gewend is. Hij speelde met veel lef en vol bravoure en was volgens toenmalig hoofdtrainer degene die zijn teamgenoten in zijn enthousiasme meenam. Kluiverts liefde voor het spel sloeg over op zijn medespelers en zonder al te veel problemen rekende Ajax af met PEC. De toon was gezet en zijn naam gevestigd.

 

Dat de voetbalwereld zeer betrekkelijk is, weten we inmiddels. Toch heeft Justin Kluivert in amper 365 dagen zichzelf mondiaal op de kaart gezet. De hype rond zijn persoon lijkt geen grenzen te kennen. Afgelopen week werd Kluivert door voetbalmedium Goal uitgeroepen tot grootste talent ter wereld

 

Het medium ziet in Kluivert een groter talent dan AC Milan-goalie Gianluigi Donnarumma (2e) en Real Madrids nieuwste aanwinst, de voor 45 miljoen aangetrokken Braziliaan Vinicius Junior (3e). Ook ploeg- en leeftijdgenoot Matthijs de Ligt moet Kluivert voor zich dulden. De bewierookte mandekker vindt zichzelf terug op plek 4. Goal zegt het volgende over Kluivert: ‘De buitenspeler van Ajax lijkt op weg om een superster te worden. Kluivert lijkt voorbestemd om op zeker moment het shirt van een Europese topclub te dragen.’

 

Met een basisplaats bij Ajax, debuut in Oranje en de titel van grootste talent ter wereld op zak, is het niet verwonderlijk dat de interesse van Europese topclubs toeneemt. Geen geruststellende gedachte is echter het feit dat Kluivert nog maar tot medio 2019 vastligt. Waar de jongeling al eens aangaf graag langer in Amsterdam te blijven, is er nog altijd geen witte rook. Zaakwaarnemer Mino Raiola hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over een toekomstige bestemming voor zijn client. Met clubs als Manchester United, Chelsea, Arsenal, FC Barcelona en Real Madrid als nauwlettende volgers van Kluivert, weet de zaakwaarnemer zich opnieuw verzekerheid van een toptransfer. Het is voor de Ajacieden te hopen dat deze niet op korte termijn plaatsvindt. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.