Dolberg hervat groepstraining

Gepubliceerd op 28 maart 2018 om 10:24

Spits vraagteken voor Groningen-uit

Nieuws- Kasper Dolberg (20) heeft de groepstraining hervat. De Deen staat al vanaf de winterstop aan de kant met een voetblessure, maar maakte woensdagmiddag eindelijk zijn rentree op het trainingsveld.

 

Vorige week trainde Dolberg voor het eerst weer buiten, maar verder dan individuele oefeningen kwam de Deen sindsdien nog niet. Tot vanmiddag dus, toen Dolberg eindelijk zijn opwachting voor de groepstraining maakte.

 

Voor zijn blessure was Dolberg net weer basisspeler. Na minder presteren aan het begin van dit seizoen, verloor de spits zijn basisplaats aanvankelijk aan Klaas-Jan Huntelaar. Vlak voor de winterstop was Dolberg echter weer de man in de punt van de aanval, maar de opgelopen voetkwetsuur belemmerde hem om na de winterstop weer toe te groeien naar zijn oude vorm.

 

Dankzij zijn blessure miste Dolberg het trainingskamp in Portugal, waar Erik ten Hag koos voor de spitsen Huntelaar, Mateo Cassierra en Kaj Sierhuis. Hoewel Huntelaar er tijdens de absentie van zijn concurrent aardig op los scoorde, nam de roep om Dolberg steeds luider toe. Huntelaar wist met zijn doelpunten zijn vaak matige spel te camoufleren, maar toen de routinier ook nog grote kansen om zeep ging helpen nam de kritiek toe. 

 

Dolberg kwam dit seizoen in 18 wedstrijden tot vijf doelpunten, terwijl Huntelaar in 22 duels elf keer het net vond.

 

Of de Deen al fit genoeg is om aanstaande zondag met de selectie mee te reizen naar Groningen, is nog ongewis. De verwachting is dat Ten Hag zich voor het weekend uitlaat over de exacte fitheid waarin Dolberg verkeerd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.