Ten Hag zet Younes definitief terug naar Jong

Gepubliceerd op 26 maart 2018 om 13:03

Nieuws- Erik ten Hag heeft in samenspraak met Marc Overmars besloten dat hij dit seizoen geen gebruik meer gaat maken van Amin Younes. De buitenspeler was aanvankelijk voor twee weken teruggezet naar Jong Ajax, maar ziet dat verblijf nu noodgedwongen verlengt worden.

 

Ten Hag kwam eerder tot de beslissing om Younes terug te zetten, nadat de Duitser tegen SC Heerenveen weigerde om in te vallen. Ten Hag reageerde na afloop mild op dit voorval, maar toch strafte de oefenmeester vervolgens hard. Daar is vandaag dus nog een straf overeen gekomen.

 

Younes verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Justin Kluivert. Vervolgens leek de Duitser Ajax te verlaten en te tekenen bij Napoli, maar daarover bestaan alleen twijfels. Younes ontkent bij Napoli getekend te hebben, terwijl de Italianen beweren meer dan 30 handtekeningen van Younes en zijn zaakwaarnemers op papier te hebben.

 

Met het terugzetten van Younes kan de Duitser definitief een streep zetten door zijn WK-kansen. Tot de huidige interlandperiode behoorde Younes tot de selectie van het nationale Duitse elftal, maar vanwege zijn reserverol bij Ajax liet bondscoach Joachim Löw hem deze interlandperiode links liggen. Nu Younes dit seizoen niet meer in actie komt voor Ajax 1, is het voor Löw onmogelijk om de buitenspeler te selecteren voor het WK.

 

Door deze sanctie lijkt de Ajax-carrière van Younes er definitief op te zitten. De transfersoap rond zijn persoon is nog altijd in volle gang, maar een langer verblijf in Amsterdam is bij deze uitgesloten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.