PSV informeert naar diensten Viergever en wil op korte termijn toeslaan

Gepubliceerd op 6 februari 2018 om 14:58

Nieuws- Nick Viergever is nog altijd in het bezit van een aflopend contract. De verdediger kan zodoende uitkijken naar een nieuwe club, en deze is dichterbij dan Viergever wellicht zal hebben gedacht. Titelconcurrent PSV overweegt namelijk om de mandekker te contracteren. Ajax is niet van plan de verbintenis met de verdediger te verlengen, waardoor de Eindhovenaren vrij spel hebben.

 

Viergever kwam in 2014 over van AZ. Bij Ajax kwam de linkspoot na een goed begin tussen de bank en de basis terecht. Pas onder Peter Bosz ontwikkelde Viergever zich tot steunpilaar. Afgelopen seizoen was hij onomstreden basisspeler, met als hoogtepunt zijn treffer in de kwartfinale van de Europa League, waarmee hij Ajax naar de volgende ronde schoot.

65BA2750-91FC-4561-86E4-3DEFBABFAB21.jpeg

Viergever schiet Ajax naar de Halve Finale van de Europa League. 

 

Ook dit seizoen was er voor Viergever een basisplaats weggelegd. Marcel Keizer zag in Viergever, mede vanwege zijn ervaring, een belangrijke speler. Voor de winterstop raakte de verdediger echter geblesseerd, iets waar hij op dit moment nog steeds herstellende van is.

 

Dat weerhield PSV er echter niet van om afgelopen transferwindow contact met de mandekker te zoeken. De Eindhovenaren zien in Viergever een welkome versterking voor de wisselvallige achterhoede van PSV.

 

Afgelopen winter kwam het nog niet tot een transfer, maar de kans is aanzienlijk dat Viergever komende zomer alsnog de stap naar het Philips Stadion maakt. Het contract van de centrale verdediger loopt na dit seizoen af, en Ajax is niet van plan te gaan verlengen. Dit is opvallend te noemen, aangezien de Amsterdammers afgelopen zomer nog een transfer naar Bayer Leverkussen tegenhielden. De Duitse subtopper wilde Viergever graag hebben, maar Ajax was niet bereid mee te werken aan de transfer.

 

En zo is het mogelijk dat de multi-inzetbare verdediger een jaar later transfervrij (!) de stap maakt naar de grootste concurrent. Viergever heeft zelf nog niet gereageerd op de geruchten, maar de kans is groot dat hij zichzelf vanaf aankomende zomer PSV-er mag noemen. De Eindhovenaren zien in de linkspoot dé defensieve versterking die PSV nodig heeft en er is Marcel Brands dan ook veel aangelegen Viergever binnen te halen. Omdat hij over minder dan een halfjaar uit zijn contract loopt, is Viergever in de mogelijkheid om met clubs te praten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.