Ajacieden reageren na afloop Ajax - NAC: „Ik ben de gelukkigste man op aarde”

Gepubliceerd op 4 februari 2018 om 21:14

Nieuws- Ajax versloeg vanmiddag met de nodige moeite NAC Breda. Na afloop ging het vooral over de actie van Hakim Ziyech. Zijn reactie en die van zijn trainer, Erik ten Hag, lees je hieronder. Evenals de opgewekte reactie van een debutant.

Hakim Ziyech: „Ik trek mij dat persoonlijk aan”
De meest besproken actie na afloop van Ajax - NAC Breda was er helaas niet één op voetbalgebied. Nadat Hakim Ziyech vlak voor tijd een vrije trap hoog over had geschoten, begon het Ajax-publiek te fluiten. Dit was de trotse Ziyech niet ontgaan, en nadat hij in de blessuretijd alsnog uit een vrije trap scoorde, reageerde de spelmaker zich af op de Amsterdamse supporters. Ziyech maakte een gebaar waaruit bleek dat hij iedereen liet praten, en dat hij toch niet luisterde.

 

Na afloop reageerde de hoofdpersoon zelf, in gesprek met FOX Sports: „Het valt natuurlijk niet goed te praten, maar ik liet gewoon mijn emoties gaan. Het is niet slim, maar het is ook niet de eerste keer dat ze fluiten. Juist doordat het niet de eerste keer is, trek ik mij dat persoonlijk aan. Ik kan het begrijpen als er in het algemeen wordt gefloten, maar nu pakken ze elke keer mij eruit. Als ik een bal verlies, hoor ik direct het gefluit. Juist in moeilijke tijden moet je achter je ploeg staan, vind ik.”

ABD7B83F-131B-49EF-8718-A9C4C5C6CF69.jpeg

Er was veel te doen om de reactie van Ziyech op de fluitconcerten van het Ajax-publiek.

 

Erik ten Hag: „Hij laat zijn voeten spreken, en dat is prima”
Hoofdtrainer Erik ten Hag boekte zijn tweede overwinning op rij in de Johan Cruijff ArenA, maar was na afloop niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg de punten veiligstelde. In gesprek met FOX Sports legt hij uit wat beter kon: „Ons begin was niet goed, we stonden niet goed in de organisatie. NAC speelde ook iets anders dan we verwacht hadden, maar toen dat eenmaal goed stond hebben we, denk ik, een behoorlijke eerste helft gespeeld. Met veel variatie, veel beweging en veel druk. NAC kwam er toen nauwelijks meer uit. Vervolgens buigen we de achterstand om in een voorsprong.”

 

Ten Hag zag zijn ploeg zowel in de eerste als in de tweede helft worstelen met hetzelfde probleem: er moest geanticipeerd worden op de veranderde speelstijl van NAC. Hierdoor speelde Ajax NAC in de kaart, volgens Ten Hag. Hij vindt dat de Ajacieden sneller moeten handelen naar veranderde omstandigheden.

 

Ook Ten Hag krijgt de situatie van Ziyech voorgelegd. De verslaggever beweert dat de Marokkaan met zichzelf worstelt, maar daar kan de oefenmeester zich niet in vinden: „Hij worstelt helemaal niet met zichzelf. Hij speelde, zeker de eerste helft, heel behoorlijk. Ook steekt hij de laatste weken veel tijd en energie in het nemen van vrije trappen. Als hij de juiste focus heeft, dan wordt hij daarin, zoals vandaag, beloont. Hij laat zijn voeten spreken, en dat is prima. (...) Hij draag niet voor niets nummer 10. Hij moet die verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf en voor de ploeg. Hij heeft het vermogen om het verschil te maken, en dat deed-ie uiteindelijk ook.”

 

Op de vraag of hij tevreden terugkijkt op de wedstrijd, is Ten Hag duidelijk: „Over het resultaat natuurlijk wel, maar gedeeltes van de uitvoering niet. Sommige gedeeltes ook weer wel, zoals een aantal fases in de eerste helft.”

 

Noussair Mazraoui: „Ik ben de gelukkigste man op aarde”
Voor één man was Ajax - NAC een wedstrijd om nooit te vergeten. Noussair Mazraoui verving vlak voor tijd David Neres, en maakte daarmee zijn officiële debuut in Ajax 1. Het was voor Mazraoui een droom die uitkwam: „Ik ben de gelukkigste man op aarde. Hier leef je natuurlijk al je hele leven naartoe. Sinds ik in opleiding van Ajax wil ik al in de ArenA spelen, dat dat dan vandaag gebeurt is geweldig.”

 

Mazraoui neemt zijn wedstrijdshirt mee naar huis en is van plan hem in te lijsten. Wat zijn volgende doelstelling in de voetballerij is, weet de jongeling nog niet. Voor nu geniet hij vooral van zijn debuut.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.