Ajax speelt met komst Kristensen in op vertrek Veltman

Gepubliceerd op 23 januari 2018 om 16:08

Nieuws- Ajax kan weer een nieuwe Deen aan de lange lijst van Deense spelers met een dienstverband bij Ajax toevoegen. Rasmus Nissen Kristensen komt namelijk per direct over van FC Midtjylland. De rechtsback moet Joël Veltman gaan vervangen.

De komst van Kristensen hing al even in de lucht. Het betekent desalniettemin een flinke domper voor Deyovaisio Zeefuik en Luis Orejuela. Zeefuik maakte al vorig seizoen zijn debuut in Ajax 1, en maakte ook dit seizoen al diverse keren zijn opwachting. Het jeugdexponent maakte in deze gegeven minuten een wisselvallige indruk.

 

Ook Orejuela is nog geen succes in Amsterdam. De Colombiaan kwam afgelopen zomer gelijktijdig met Dennis Johnsen naar Ajax, maar wist nog niet te overtuigen. Binnen Ajax bestaat er geen twijfel over de aanvallende capaciteiten van de rechtsachter, maar met name verdedigend is Orejuela zwak. Niet heel handig als je als achterhoedespeler bent gehaald.

 

Dankzij de (wan)prestaties van beide backs, besloot Marc Overmars deze winter door te schakelen naar een nieuwe optie. De twintigjarige Rasmus Kristensen is nu Ajax’ nieuwste rechtsachter. De jeugdinternational van Denemarken moet het komende halfjaar worden klaargestoomd, om in de zomer het verwachte vertrek van aanvoerder Joël Veltman op te vangen. Erik ten Hag denkt daar iets anders over, maar dit is wel de gedachte waarmee Overmars Kristensen gecontracteerd heeft.

 

Ten Hag is content met zijn nieuwe aanwinst: „Hij is een fysiek sterke speler met een goede kop. Hij toont veel aanvallende impulsen.” Verder geeft Ten Hag aan dat hij er dus wel al per direct moet staan en het Veltman zo lastig mogelijk moet maken: „Hij is gewoon onderdeel van de selectie en zal met Veltman gaan concurreren voor de rechtsbackpositie.”

 

Kristensen zelf kan zich vinden in de woorden van zijn trainer: „Ik ben inderdaad fysiek sterk en hou ervan om op en neer te rennen langs de zijlijn.” Evenals bij Orejuela kan ook Kristensen zich verbeteren in het verdedigende aspect: „Verdedigend kan ik nog wat leren. Evenals dat ik aan de bal nog stappen kan maken, op dit moment ben ik echt een loper.”

 

Kristensen heeft een contract getekend voor 4,5 jaar en Ajax betaalt rond de vijf miljoen euro voor zijn diensten. De Deen gaat spelen met rugnummer 43.

819E6ADF-F411-439C-9B8D-8C1AEA74C8BE.jpeg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.