Ajax domineert Klassieker en wint gemakkelijk

Gepubliceerd op 21 januari 2018 om 17:13

Nieuws- Ajax heeft in De Klassieker afgerekend met Feyenoord. Tegen de Rotterdammers kwam Ajax geen moment in de problemen.

 

De topper had veel weg van een eerder gespeelde topwedstrijd dit seizoen. Feyenoord koos er namelijk voor om, evenals PSV eerder dit seizoen, de boel achterin dicht te houden en hoopte op een counter.

 

De enige keer dat deze hoop daadwerkelijk werd omgebogen in een kans, bracht Onana voortreffelijk redding op een kopbal van Berghuis. De doelman reageerde met een uitstekende reflex en hield zo zijn doel schoon.

 

Tegenover deze ene Feyenoord-kans wist Ajax voor rust weinig in te brengen. De Amsterdammers waren Feyenoord op alle fronten de baas, maar tot échte kansen leidde dit niet. Kluivert was nog het meest dichtbij, toen Jones een verdwaalde voorzet van Veltman niet lekker verwerkte.

 

Na rust kwam Ajax echter wel tot kansen. Ziyech lanceerde debutant Tagliafico, die op zijn beurt Van de Beek vond in het zestienmeter-gebied van Feyenoord. Van de Beek bracht Ajax vanuit een moeilijke hoek op voorsprong, door de bal door de benen van Jones tegen de touwen te schieten.

DA16DD4E-02C0-47E0-8507-27486B40F887.jpeg

Huntelaar scoort graag en veel tegen Feyenoord.

 

Niet lang hierna was het weer raak. Net als bij de openingstreffer ging was er een belangrijke rol voor een back weggelegd. Het was namelijk Veltman die Huntelaar met een prima voorzet bereikte. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om Ajax met het hoofd op 2-0 te brengen.

 

Hierna was de wedstrijd gespeeld. Ajax was Feyenoord op alle fronten de baas, iets dat de spits van de Rotterdammers maar moeilijk kon accepteren. Jörgensen pakte na een oliedomme overtreding zijn tweede gele kaart, en kon inrukken.

 

Ajax speelde de wedstrijd vervolgens zakelijk uit en creëerde geen echt grote kansen meer. Ten Hag kan tevreden terugkijken op zijn debuut als hoofdtrainer van Ajax.

2BE088DF-C34E-4B09-A349-67DD9E556E11.jpeg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.