Onderlinge partij geeft inzichten in de ideeën van Ten Hag

Gepubliceerd op 12 januari 2018 om 14:48

Nieuws- Ajax heeft ter voorbereiding op zaterdag - wanneer de wedstrijden tegen Lyngby BK en MSV Duisburg op het programma staan - voor het eerst 11 tegen 11 gespeeld tijdens het trainingskamp in Portugal. Dit gaf een aantal inzichten met betrekking tot de basisopstelling.

Zo werd het duidelijk dat Erik ten Hag vasthoudt aan Frenkie de Jong als inschuivende verdediger. Deze vondst van voorganger Marcel Keizer stemt blijkbaar ook Ten Hag tot tevredenheid. Nico Tagliafico kan daarentegen vooralsnog niet rekenen op een basisplaats. De Argentijn kwam eind vorige week over van Independiente, maar legt het voorlopig nog af tegen Max Wöber. Joël Veltman en Matthijs de Ligt hoeven zich ook onder Ten Hag geen zorgen te maken over speeltijd.

 

Het middenveld hield Ten Hag intact. Lasse Schöne was de controleur, met Donny van de Beek en Hakim Ziyech voor zich. Van de Beek werd in de rust van de onderlinge partij vervangen door Siem de Jong, zoals ook Tagliafico na rust zijn opwachting maakte in de A-ploeg. Dit ging ten koste van Wöber. Dit deed Ten Hag om meer inzichten van zijn nieuwe ploeg te krijgen.

 

Voorin moet Ten Hag - deels noodgedwongen - dingen wijzigen. Smaakmaker David Neres behoudt als vanzelfsprekend zijn basisplaats, terwijl Klaas-Jan Huntelaar de geblesseerde Dolberg vervangt. Op linksbuiten stond in de eerste helft de op een transfer aasende Amin Younes opgesteld. Na rust maakte Justin Kluivert - evenals Neres smaakmaker van de laatste weken - toch zijn opwachting. Wat de reden van Kluiverts op het oog lijkende reserverol is, blijft vooralsnog onduidelijk.

 

Wat wel duidelijk is, is dat Ten Hag niet van plan is om de zaken heel anders aan te pakken dan Keizer dat deed. Ten Hag heeft aangegeven vooral enkele accenten in het spel te willen toevoegen en in sommige gevallen te verbeteren. Zo wilt hij met Ajax een zeer dynamische uitvoering van het traditionele 4-3-3 gaan realiseren.

 

Zaterdag kan de wereld voor het eerst zien hoe het met die ontwikkeling staat. Ajax speelt dan twee oefenduels (zie afbeelding) ter afsluiting van het trainingskamp. Volgend weekend staat de Klassieker op het programma.

 A145FC5A-D12A-48B6-9BAA-C7E9453A6668.jpeg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.