Ten Hag lost blessuregolf op door het selecteren van talenten voor trainingskamp

Gepubliceerd op 7 januari 2018 om 19:42

Nieuws- Zoals verwacht heeft Ajax vandaag de definitieve selectie voor het trainingskamp in Portugal bekend gemaakt. Ten Hag geeft in zijn eerste week als Ajax-trainer een aantal talenten de kans om zich te laten zien, maar ziet ook een aantal dragende krachten achter blijven in Amsterdam.

 

Niet alleen voor het duo trainersduo Ten Hag - Schreuder zal het trainingskamp in het teken staan van kennismaking. Ook Ajax’ nieuwste aanwinst Nicolás Tagliafico krijgt de kans te wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten. Hij is echter niet het enige nieuwe gezicht in de selectie.

040515E4-C6AF-439D-8FBE-0EADA16DF789.jpeg

Ook Mitchel Bakker, Noa Lang, Kaj Sierhuis en Jürgen Ekkelenkamp mogen zich gaan opmaken voor het trainingskamp in Algarve. Nog niet eerder zat dit viertal ook maar bij de wedstrijdselectie van Ajax 1. Nu lonkt een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

 

Bakker, Lang, Sierhuis en Ekkelenkamp zijn niet de enige Ajacieden die nog nooit voor Ajax 1 uitkwamen. Van de 28 geselecteerden maakte ook keepers Kostas Lamprou en Norbert Alblas, verdediger Léon Bergsma en middenvelder Noussair Mazraoui nog geen officiële minuten in de hoofdmacht.

 

Spelers die deze ervaring wél hebben, maar ondanks dat niet meereizen zijn de geblesseerden Ajacieden. De ziekenboeg is met de blessure van Kasper Dolberg overvol geraakt, en telt naast de jonge Deen ook nog Nick Viergever, Benjamin van Leer, Daley Sinkgraven en Vaclav Cerny. Max Wöber keert daarentegen terug van een blessure.

 

Tot slot telt de selectie ook nog twee spelers met een vertrekwens. Amin Younes en Mitchell Dijks hopen Ajax spoedig te verlaten en elders een contract te tekenen. Voor het duo is weinig toekomst in Amsterdam weggelegd.

 

Dit is de 28-koppige selectie die van Ten Hag een uitnodiging voor het trainingskamp ontvingen:
André Onana
Norbert Alblas
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Luis Orejuela
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Léon Bergsma
Nicolás Tagliafico
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
Noussair Mazraoui
Jurgen Ekkelenkamp
David Neres
Klaas-Jan Huntelaar
Amin Younes
Mateo Cassierra
Justin Kluivert
Dennis Johnsen
Noa Lang
Kaj Sierhuis


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.