Independiente maakt transfer Tagliafico naar Ajax wereldkundig

Gepubliceerd op 3 januari 2018 om 21:03

Nieuws- Ajax heeft haar gewenste defensieve versterking binnen. Linksback Nicolás Tagliafico komt over van Independiente en geldt als directe versterking voor de dun bezette achterhoede.

Ajax volgde Tagliafico al een aantal maanden, maar nadat Patrick van Aanholt niet beschikbaar bleek, werd er pas écht werk van de Argentijn gemaakt. De onderhandelingen met Independiente verliepen niet altijd even soepel, vandaar ook dat de transfer nog een tijd op zich heeft laten wachten. Uiteindelijk hebben Ajax en de Argentijnse topclub elkaar gevonden in een bedrag van vier miljoen euro, dat door bonussen en een doorverkooppercentage nog kan oplopen tot meer.

 

Tagliafico werd in het voorbije seizoen gekozen tot beste verdediger van de Argentijnse competitie. Bovendien kozen de fans van Independiente hem als Speler van het Jaar. De 25-jarige was aanvoerder van zijn club en tekent in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar.

 

De komst van een verdediger was hard nodig, aangezien Nick Viergever, Max Wöber en Daley Sinkgraven allen met blessureleed kampen.

 

Tagliafico zal zijn eerste minuten als Ajacied hoogstwaarschijnlijk maken op Portugese bodem. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwste aanwinst opgenomen in de selectie voor het trainingskamp.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.