Younes en Ajax langzamerhand verwikkeld in transfersoap

Gepubliceerd op 2 januari 2018 om 20:16

Nieuws- Het huwelijk tussen Amin Younes en Ajax lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. De Duitse dribbelaar is in het bezit van een aflopend contract, terwijl ook Ajax welwillend tegenover een verkoop staat. Voor Younes is interesse uit Italië, Spanje en Duitsland, maar een vertrek uit Amsterdam is moeilijker dan het lijkt.

Toen Younes twee seizoenen geleden neerstreek in Amsterdam, viel er weinig over hem te vermelden. De Duitser was uitgeroepen tot beste speler van het EK onder-23, maar had niet weten door te breken bij Borussia Mönchengladbach, de club waar hij zijn opleiding genoot. Twijfel was dan ook hetgeen dat overheerste. 

 

Al snel nam Younes die twijfel weg. Nadat hij het begin van de competitie als bankzitter meemaakte, stond hij in de topper tegen PSV in de basis. Het duel ging verloren, maar Younes scoorde wel. Iets dat hem in zijn verdere Ajax-carrière steeds moeilijker afging.

 

Na een uitstekend eerste seizoen - Younes scoorde 8x - viel Younes terug. Het handelsmerk van de Duitser, naar binnen trekken en scoren, was niet langer compleet. Younes bleef naar binnen trekken, maar aan het scoren ontbrak het. De buitenspeler miste dotten van kansen en de kritiek op zijn persoon nam toe.

 

En dat terwijl Younes na zijn eerste seizoen gold als een echte publiekslieveling. Van alle shirts die Ajax in de zomer verkocht, gingen verreweg de meeste over de toonbank met de naam van Amin Younes achterop. Younes verkocht zelfs nog meer shirts dan aanvoerder en jongen van de club Davy Klaassen.

 

Juist daarom is het zo zonde dat Younes en Ajax nu langzamerhand in een transfersoap verwikkeld raken. Younes wekte vorig seizoen in de Europa League, net als bijna alle basisspelers uit dat elftal, de interesse van talloze Europese (sub)topclubs. Zijn uitstekende optredens in Europees verband werden bekroond met een uitverkiezing in het UEFA Europa League Team van het Seizoen. Ook zijn inmiddels verkregen status als international van Duitsland (twee doelpunten in 4 interlands) maakt Younes een meer dan interessante optie voor alle clubs in Europese topcompetities.

 

Tot dusver is bekend dat Real Betis en Napoli Younes graag zouden contracteren. Ook Borussia Dortmund en Schalke 04 volgen hun landgenoot op de voet. Napoli is echter de enige die zich daadwerkelijk in Amsterdam heeft gemeld. De club van oud-Ajacied Arek Milik probeert Younes echter voor een ongekend laag bedrag op te pikken. De nummer 2 uit de Serie A denkt optimaal te kunnen profiteren van het feit dat Younes nog maar een halfjaar onder contract staat in Amsterdam, en heeft slechts één miljoen euro over voor de dribbelaar. Marc Overmars speelt echter hoog spel, en zet in op een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro. Ook kan de Directeur Voetbalzaken schermen met de eenzijdige optie het contract van Younes met één jaar te verlengen. In dat geval zal de marktwaarde van Younes flink stijgen. De Duitser zelf zal daar echter niet blij zijn, aangezien zijn positie binnen Ajax wankelt nadat Justin Kluivert zijn kans heeft gegrepen als linksbuiten. Wanneer Younes is hersteld van zijn blessure is een basisplaats verre van zeker.

 

Dit alles maakt het voor Ajax een ideaal moment om Younes te verkopen. Nadeel is dat een club als Napoli dit natuurlijk ook weet, waardoor het een hels karwei wordt om een redelijke prijs voor Younes te vangen. Feit is wel dat alle partijen baat hebben bij een winterse transfer, mits aan de juiste voorwaarden voldaan wordt: Younes maakt zijn gewenste transfer en Ajax verdient een mooi bedrag aan een speler die het een kans voor het grote, internationale publiek heeft geboden.

 

Voor Younes, een uitstekende prof die zich altijd voor 100% heeft ingezet, is het te hopen dat zijn carrière niet onder deze soap hoeft te lijden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.