Officieel: Ten Hag volgt Keizer op

Gepubliceerd op 28 december 2017 om 17:39

Nieuws- Erik ten Hag is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester komt per direct over van FC Utrecht. Hij volgt de ontslagen Marcel Keizer op.

Na het plotselinge ontslag van Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman, werd de naam Ten Hag al snel genoemd in Amsterdam. Er doken verhalen op waaruit bleek dat Ajax Ten Hag al geruime tijd zag als gewenste kandidaat voor het hoofdtrainerschap. Na het ontslag van Keizer kwam dit proces in een stroomversnelling en leek niets de overgang nog in de weg te staan.

 

Een akkoord tussen Ajax en Ten Hag was dan ook snel een feit. Vervolgens moest Ajax er met FC Utrecht uit zien te komen. Dit was moeilijker dan aanvankelijk gedacht, aangezien de Domstedelingen een flinke vergoeding eiste voor de succesvolle oefenmeester. Naar verluidt betaalt Ajax nu om en nabij de één miljoen euro voor Ten Hag. Fors meer dan de gelimiteerde afkoopsom (€ 700.000) die vanaf komende zomer in werking zou gaan.

 

De trainerscarrière van Erik ten Hag is tot dusver een succesverhaal. Hij bouwde zijn carrière stapsgewijs op, begon als assistent-trainer bij PSV, maar wilde al snel op eigen benen staan. Met Go Ahead Eagels promoveerde Ten Hag in zijn eerste jaar als hoofdtrainer direct naar de Eredivisie, waarmee Ten Hag een transfer naar Bayern München afdwong. Bij Bayern werd Ten Hag coach van de beloften, maar werkte hij ook nauw samen met misschien wel de beste trainer van dit moment: Pep Guardiola. Uiteindelijk was het dus FC Utrecht dat Ten Hag terug naar Nederland haalde. 

 

Ten Hag tekent bij Ajax een contract voor 2,5 jaar. Op zondag 7 januari wordt hij officieel gepresenteerd, waarna hij een dag later met de selectie voor een week naar Portugal vertrekt. 

1C57813A-9DFB-4033-BEEA-6E89222FC4A6.jpeg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen
5 jaar geleden

Prima zaak