Clubleiding grijpt hard in en ontslaat Keizer, Bergkamp en Spijkerman

Gepubliceerd op 21 december 2017 om 15:53

Nieuws- Brekend nieuws op de donderdagmiddag: Ajax heeft Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman ontslagen. Het trio wordt geslachtofferd na de matige sportieve prestaties tot dusver.

 

In een officieel statement laat Algemeen Directeur Edwin van der Sar het volgende weten: ,,Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club.”

 

Verder meldt Ajax dat de clubleiding er onvoldoende vertrouwen in heeft dat de ambities van de club met Keizer, Bergkamp en Spijkerman worden gerealiseerd. Ook de tegenvallende sportieve resultaten vormen aanleiding voor het besluit.

 

Marcel Keizer werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz. Keizer kende een zeer moeizame start als trainer van Ajax, mede door de trieste gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Ajax startte zelden in dezelfde opstelling, waardoor vaste patronen ontbraken. Dit kwam Keizer op veel kritiek te staan. Ook bleven hierdoor de resultaten uit en bedroeg het gat met koploper PSV op een gegeven moment liefst 10 punten.

 

De laatste weken leek de oefenmeester het echter beter op de rit te hebben. De achterstand op PSV werd teruggebracht tot vijf punten, mede dankzij overwinningen op de Eindhovenaren en directe concurrent AZ.

 

Gisteravond beleefde Ajax echter opnieuw een teleurstellende avond. De Amsterdammers werden door FC Twente na penalty’s uit het bekertoernooi geknikkerd. Dit blijkt voor de clubleiding de druppel die de emmer doet overlopen.

 

Aankomende zondag speelt Ajax het laatste duel voor de winterstop. Willem II komt dan op bezoek in de ArenA. Wie dan de honneurs over het elftal waarneemt, is nog niet bekend. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax al vóór zondag een vervanger aanstelt. Namen die in de wandelgangen worden genoemd na het ontslag van Keizer zijn die van oud-trainers Peter Bosz, Frank de Boer en Ronald Koeman. Hoe realistisch die opties zijn, zal later blijken.

D1D9628E-DE0A-4E49-9DAC-0B062BC07B63.jpeg 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.