Frenkie de Jong: „Ik laat mij nooit iets aanpraten”

Gepubliceerd op 13 september 2017 om 20:29

Nieuws- Frenkie de Jong geldt als één van de grootste talenten bij Ajax. De middenvelder staat aan de vooravond van het veroveren van een basisplaats. In VI geeft de jongeling een inkijkje in zijn voetbalfilosofie.

De Jong staat te boek als een technisch zeer begaafde speler. De middenvelder dribbelt veel en neemt risico’s in zijn acties, iets waar zijn jeugdtrainers het niet altijs mee-eens waren: „Veel jeugdtrainers maken het voetbal veel te moeilijk en halen daarmee de vrijheid uit een speler. Dat twee keer raken, het kiezen voor zekerheid boven risico. Ik liet me nooit iets aanpraten, deed zoveel mogelijk op intuïtie, maar veel voetballers zitten zo niet in elkaar.”

 

De Jong geeft eerlijk toe dat hij wellicht niet had vastgehouden aan deze stijl wanneer hij eerder in de Ajax-opleiding terecht was gekomen. Bij Willem II kon de frivole middenvelder het zich permitteren om zijn eigen weg te gaan, hij was veruit de beste van het team. De Jong raadt meer talenten aan hun eigen spel te spelen. Hij denkt ook dat dit het Nederlands voetbal ten goede komt.

 

„In Nederland is het positiespel heilig, maar volgens mij slaan we door in het positiespel om het positiespel. Balletjes breed, balletjes terug, om maar balbezit te houden. Ik hou van risico, van vooruit voetballen en ik wil op een goede manier op avontuur gaan in een wedstrijd. Bij Ajax kan dat en ik merk aan de reacties van de fans dat ze zoiets ook waarderen.”

 

Diezelfde fans hoeven voorlopig nog niet te rekenen op een vertrek van De Jong. De 20-jarige ziet zijn toekomst helder voor zich: „Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet.”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.