Huntelaar schiet Ajax met dubbelslag langs PEC

Gepubliceerd op 9 september 2017 om 23:15

Nieuws- Ajax heeft in eigen huis afgerekend met PEC Zwolle. Klaas-Jan Huntelaar werd de grote man.

Vooraf was vooral Keizers tweespitsen-systeem onderwerp van gesprek. Zowel Huntelaar als Kasper Dolberg verscheen aan de aftrap, dit ging ten koste van Frenkie de Jong. Donny van de Beek en Hakim Ziyech vormde het middenveld. Dolberg speelde daar kort voor.

 

Dit systeem leek zijn vruchten af te werpen, want al na zes minuten was het raak. Bram van Polen ging onder een bal van Van de Beek door, waarna David Neres vrije doortocht had. De Braziliaan bediende Huntelaar, die de bal op schitterende wijze binnen werkte. De spits scoorde via een hakje achter zijn standbeen langs.

 

Na deze openingstreffer hield Ajax nog zo'n 15 minuten druk op het doel van oud-Ajacied Diederik Boer. In deze fase had Dolberg nog een redelijke kans, maar er vielen geen treffers meer.

 

Het rustsignaal gaf Ajax de gelegenheid om zich te herpakken. De fase voor rust was matig geweest. Alle druk en snelheid was uit het spel verdwenen, iets dat PEC de kansen gaf om zo af en toe gevaarlijk te worden.

 

Het was uiteindelijk de invalbeurt van Justin Kluivert die de wedstrijd deed kantelen. De buitenspeler komt net van een hamstringblessure en kon daarom niet starten. Als invaller bewees hij echter alsnog zijn waarde. Eerst versierde de aanvaller een penalty (Ziyech vond Boer op zijn weg) en vervolgens gaf hij een assist. Ziyech werd een kans voor open doel geboden, waardoor hij na zijn gemiste strafschop alsnog de marge op twee bracht.

 

Het slotakkoord was opnieuw voor Huntelaar. Frenkie de Jong, de andere invaller, gaf de routinier een niet te missen kans. Huntelaar miste ook niet en maakte zo zijn tweede van de avond.

 

Ajax gaat door deze overwinning over PEC heen en heeft nu negen punten uit de eerste vier competitieduels.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.