Keizer slachtoffert Denen en voldoet aan wens achterban

Gepubliceerd op 20 augustus 2017 om 10:18

Nieuws- Marcel Keizer grijpt in. Na een reeks van vier duels zonder overwinning, kiest de oefenmeester voor drie wijzigingen. De Denen Lassë Schöne en Kasper Dolberg worden geslachtofferd. Verder is er nog een wijziging in de aanval.

Nadat Ajax tweemaal gelijkspeelde tegen OGC Nice en verliesbeurten kenden tegen Heracles Almelo en Rosenborg BK, gooit Keizer het over een andere boeg. De regelmatig bekritiseerde Schöne neemt vanmiddag op de bank plaats. De routinier wordt vervangen door Frenkie de Jong, waarmee een wens van het publiek uitkomt.

 

Met de basisplaats voor De Jong zal Van de Beek ietwat terugzakken. Hij gaat nu spelen op de plek van Schöne (verdedigend middenveld) en De Jong start als aanvallend middenvelder.

 

Schöne is niet de enige Deen op de Ajax-bank. Ook Dolberg is door Keizer namelijk buiten de basisploeg gelaten. De jonge spits trof dit seizoen nog geen doel en lijkt zijn vorm een beetje kwijt te zijn. Zijn vervanger is Klaas-Jan Huntelaar. Het is voor Huntelaar zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer naar Amsterdam.

 

Wijziging nummer drie vinden we opnieuw terug in de voorhoede. David Neres maakte midweeks een slechte beurt tegen Rosenborg en wordt vandaag dan ook vervangen door Justin Kluivert. Kluivert speelde, op afgelopen wedstrijd na, elk duel vanaf de aftrap.

 

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, De Jong, Ziyech; Kluivert, Huntelaar, Younes.

 

UPDATE: Younes toch buiten de basiself

In tegenstelling tot eerdere berichten begint Amin Younes niet in de basis. De Duitser wordt vervangen door Vaclav Cerny.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.