Europa League ver weg na nederlaag in eigen huis

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 om 23:36

Nieuws- Ajax is voor eigen publiek hard onderuit gegaan. Rosenborg dompelden de Amsterdammers laat in de wedstrijd in rouw, waardoor Europa League-kwalificatie ver weg is.

 

Vooraf was er veel te doen rond de persoon van Davinson Sánchez. De Colombiaan zou eerst in de wedstrijdselectie zitten, maar nam uiteindelijk alsnog geen plaats op de bank. Sánchez heeft Ajax inmiddels ook zelf laten weten te willen vertrekken en Marc Overmars gaf voor de wedstrijd aan dat een akkoord met Tottenham Hotspur in de lucht hangt.

 

Eenmaal op het veld begon Ajax redelijk. Er werd hoog druk gezet en Rosenborg werd ver teruggedrongen. Écht grote kansen leverde dit niet op.

 

Voor de rust moest Ajax het vooral hebben van een aantal ballen die bij toeval goed vielen. Zo kregen Donny van de Beek en David Neres, die de voorkeur kreeg boven Justin Kluivert, zeer behoorlijke kansen. Desondanks ging Ajax de rust in met de brilstand: 0-0.

 

Na ging het bergafwaarts. Ajax was alleen nog dreigend uit afstandsschoten en hoekschoppen. Matthijs de Ligt was een aantal keren dichtbij een treffer, maar de verdediger mist een beetje precisie in de afronding.

 

Zoals het voetbalgezegde luidt, kreeg Ajax vervolgens de deksel op haar neus. Een steekbal kon door Joël Veltman - die er in deze situatie niet goed uitzag - niet onderschept worden, waarna de ingevallen Samuel Ajax een achterstand bezorgde.

 

Tot een echt slotoffensief kwam het niet eens. Rosenborg groef zich ver op de eigen helft in en gaf geen kans meer weg.

 

Door dit verlies staat Marcel Keizer na vier officiële wedstrijden nog altijd zonder overwinning. Om te voorkomen dat de Europese aspiraties eind augustus al de prullenbak in kunnen, zal Ajax in de return een 1-0 achterstand weg moeten poetsen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.