Soap rond Sánchez duurt voort

Gepubliceerd op 16 augustus 2017 om 10:14

Nieuws- De soap rond Davinson Sánchez (21) duurt voort. Ajax verlangt 50 miljoen euro voor de Colombiaan, terwijl Tottenham Hotspur niet verder wil gaan dan 40. Naast Tottenham liggen er meer kapers op de kust.

 

Het Engelse Tottenham opende de onderhandelingen met een bod van 35 miljoen. Waar Ajax vorige zomer bereidt was om Arek Milik voor dit bedrag te laten gaan, zal er voor Sánchez nog vijftien miljoen bovenop moeten.

 

Het gat tussen Tottenham en Ajax bedraagt dus nog ruim tien miljoen. Tottenham zal daarom haast moeten maken, want met Real Madrid en Chelsea liggen er nog twee kapers op de kust. Volgens diverse media bereiden ook de Madrilenen een bod voor.

 

Desondanks is Sánchez zelf inmiddels persoonlijk rond met Tottenham. Manager Mauricio Pochettino wist de verdediger een heel goed gevoel te geven in het gesprek dat de twee voerden. Dat Sánchez zijn zinnen op een transfer zet, werd voor Heracles - Ajax al duidelijk. De verdediger weigerde toen te spelen. Of Sánchez er donderdag tegen Rosenborg bij is, zal vandaag bekend worden.

 

Ajax staat er niet om te springen om Sánchez in dit stadium nog te verkopen. Het zal dan lastig worden een adequate opvolger te strikken en die is wel noodzakelijk bij een vertrek van Sánchez. Sportief gezien komt Ajax dan in de problemen, doordat Matthijs de Ligt en Nick Viergever in dat geval namelijk de enige volwaardige centrale verdedigers. Eerder verkocht Ajax al Kenny Tete en Jaïro Riedewald, waarmee ook twee verdedigers vertrokken. Cultheld Heiko Westermann tekende transfervrij bij Austria Wien.

 

Financieel gezien is dit natuurlijk wel een klapper. Ajax zou in één seizoen liefst 45 miljoen euro winst maken op Sánchez, die vorig seizoen voor vijf miljoen euro overkwam van Atlético Nacional.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.