Ajax loopt Champions League mis na remise tegen Nice

Gepubliceerd op 2 augustus 2017 om 23:30

Nieuws- Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Opnieuw zullen de Amsterdammers niet in de Champions League actief zijn. Nice plaatste zich ten koste van Ajax voor de play-off ronde.

Een ongewijzigd Ajax kreeg al heel vroeg een enorme dreun te verwerken. Na het prachtige eerbetoon aan Abelhak Nouri, leek het alsof de spelers nog niet met hun hoofd bij de wedstrijd waren. De eerste en beste aanval leidde direct tot een tegendoelpunt, nadat bijna het hele elftal volledig uit positie stond. Onana kon een schot niet goed genoeg pareren, waardoor Souquet uit de rebound de score opende.

 

Ajax voetbalde vervolgens vooral tegen zichzelf. Het spel was stroperig en de Ajacieden wisten elkaar met de groots mogelijke moeite te bereiken. Pas na een minuut of 20 begon het gewenste spel vorm te krijgen.

 

Ziyech lanceerde Van de Beek, die de bal op zijn beurt erg knap meenam. De opvolger van Klaassen deed vervolgens alles goed en bracht Ajax met een geplaatst schot op gelijke hoogte.

 

Net als in het heenduel herpakte Ajax zich na de goal van Van de Beek. Het spel werd beter en er werden steeds meer mogelijkheden gecreëerd.

 

Na de pauze leidde dit tot de voorsprong. Een heerlijke pass van Ziyech werd door Viergever gelijk voorgekopt. Sánchez was nog voorin blijven hangen en maakte de voorzet van Viergever goed af: 2-1.

 

Na het doelpunt van Sánchez had Ajax de kansen om het duel te beslissen. Toen deze beslissing uitbleef, werd Nice in de tegenstoot meer en meer gevaarlijker.

 

Uit één van deze tegenstoten scoorde de Fransen. Ajax kwam deze tegentreffer niet meer te boven. Ondanks het inbrengen van Huntelaar, De Jong en Neres kon Ajax de uitschakeling niet meer voorkomen. Op basis van uitdoelpunten plaatst Nice zich voor de play-off ronde van de Champions League.

 

Ajax wacht nu het afdwingen van een ticket voor de Europa League. In het afgelopen seizoen hebben de Amsterdammers bewezen dat ook daarin mooie dingen mogelijk zijn, maar vooralsnog heerst vooral het gevoel van teleurstelling, door opnieuw een Champions League-loos voetbaljaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.