Ajax wint moeizaam van FC Utrecht

Gepubliceerd op 2 oktober 2016 om 11:53

VERSLAG- In de Eredivisie heeft Ajax weer een overwinning geboekt. Van harte ging het allemaal niet in de thuiswedstrijd met angstgegner FC Utrecht. De Domstedelingen kwamen dit keer echter bedrogen uit, het werd namelijk 3-2.

 

 

Bij Ajax keerde Hakim Ziyech terug in de basis, nadat hij midweeks tegen Standard Luik nog moest toekijken door een schorsing. Zijn terugkeer ging ten koste van Nemanja Gudelj. Verder koos Bosz voor de, inmiddels al een beetje vertrouwde, namen. Lasse Schöne stond zodoende weer als controleur opgesteld.

 

De start van de wedstrijd was moeizaam, aan beide kanten ging van alles mis. Ballen werden zomaar ingeleverd, of sprongen van de voet. Een negatieve rol was er in de eerste helft dan ook voor Daley Sinkgraven, die de bal, tot onvrede van het Amsterdamse publiek,  3x onder zijn voet uit liet rollen. 

 

Ondanks het matige spel, konden we in de eerste 45 minuten wél een treffer noteren. Het was er echter één voor Utrecht. Nadat Ajaxhuurling Richairo Zivkovic eerder nog op het laatste moment kon worden afgestopt door de, opnieuw sterk spelende, Davinson Sanchez. Was het namelijk  de Deense linksback Kevin Conboy die na 27 minuten koppend doel trof uit een vrije trap. En zo ging Ajax met een slecht gevoel de rust in.

 

Dit gevoel werd echter vrijwel direct na rust enigszins weggepoetst. Na zo’n anderhalve minuut in de 2e helft was het Amin Younes die goed doorging over links, zijn voorzet kwam echter bij Ramon Leeuwin. In een poging de bal uit te verdedigen verschalkte hij op fraaie wijze zijn eigen doelman Robbin Ruiter. De ArenA kon juichen, Ajax stond weer naast Utrecht.

 

Maar, in de wetenschap dat PSV gisteren punten liet liggen tegen Heerenveen, gingen de Amsterdammers vol voor de overwinning. Er was echter een penalty voor nodig om Ajax op dit winnende spoor te zetten. De penaltynemer van de laatste aantal strafschoppen, Davy Klaassen, werd door Schöne weg gedirigeerd. Klaassen legde later uit de Schöne de nummer 1 op het lijstje was, maar dat bij afwezigheid van de Deen hij de strafschoppen mocht nemen. Afijn, Schöne ging achter de bal staan en faalde niet: 2-1. 

 

Intussen werd er door beide trainers een aantal keer gewisseld. De ingevallen Riechedly Bazoer, moest helaas ook weer vervangen worden. Na een botsing bleef de talentvolle middenvelder gehavend achter, hij moest 3 minuten voor tijd de strijd staken. Jaïro Riedewald verving hem. Net op tijd om een minuut later de 3-1 van Ziyech mee te vieren. Een vrije trap schoot door, na niet ingrijpen van de Utrecht-defensie. Ziyech faalde oog in oog met Ruiter niet. En zo heeft de Marokkaan nu ook z’n eerste Eredivisie-treffer voor Ajax te pakken.

 

Maar iedereen die dacht dat de wedstrijd hiermee in het slot zat, kwam er bedrogen uit. Met zijn eerste balcontact tekende de ingevallen Mark van der Maarel namelijk nog voor een aansluitingstreffer. Verder dan dit kwamen de Utrechters echter niet, zo werd ondermeer een omhaal van voormalig Ajaxtarget Sebastien Haller in de kiem gesmoord.

 

Door deze overwinning loopt Ajax 2 punten uit op PSV en staat het er nog slechts twee achter op koploper Feyenoord. De Rotterdammers hebben later op de middag echter de kans om die marge weer op 5 punten te brengen.

 

Ajax - FC Utrecht

27’ 0-1 Kevin Conboy

47’ 1-1 Ramon Leeuwin (e.d.)

79’ 2-1 Lasse Schöne (pen.)

88’ 3-1 Hakim Ziyech

90 + 1’ 3-2 Mark van der Maarel

 

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (74. Bazoer) (87. Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg (80. Cassierra), Younes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.