Strijdvaardig Ajax wint opnieuw

Gepubliceerd op 29 september 2016 om 11:52

VERSLAG- Ajax heeft donderdagavond ook haar tweede Europa League-duel gewonnen. De overwinning was minimaal: 1-0. De ploeg van Peter Bosz blijft hierdoor ongeslagen in Europees verband.

Ajax begon met nagenoeg dezelfde elf namen als tegen PEC. Alleen de geschorste Hakim Ziyech werd vervangen door Nemanja Gudelj. Dit hield in dat ook goudhaantje Kasper Dolberg weer in de basis startte. De 18-jarige Deen scoort er al het gehele seizoen op los, het was dus ook niet verwonderlijk dat juist Dolberg Ajax ook deze wedstrijd op voorsprong zetten. Uit een goede steekpass van de opnieuw sterk spelende Bertrand Traoré, kwam Dolberg vrij voor de keeper. De Deen rondde bekwaam af.

In het restant van de eerste helft bleef Ajax beter, maar werd er niet meer gescoord. In de rust baarde doelman André Onana opzien door via Snapchat een selfie met gebalde vuisten de wereld in te sturen (zie foto). De Kameroener had een vooruitziende blik, want Ajax won uiteindelijk ook.

Ondanks dat er in de tweede helft een groot verval was, Ajax creëerde amper nog iets, hielden de Amsterdammers stand. Dat was mede te danken aan de selfie-makende-doelman Onana. O.a. in de blessuretijd was hij de reddende engels van Ajax. Al kwam er soms ook geluk bij kijken, zo schoot Standard invaller BMensah nog op de paal.

Door de tweede overwinning van Ajax in Groep G, blijft het koploper. De Amsterdammers hebben als enige in de poule de volle buit: 6 punten uit 2 duels.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.