Ajax wint voor derde keer in week tijd

Gepubliceerd op 18 september 2016 om 11:50

VERSLAG- Ajax heeft voor de derde keer in zeven dagen weten te winnen. Op bezoek bij Heracles werd het 0-2.

Er werd gestart met dezelfde 11 als tegen Panathinaikos. Bazoer, Tete en El Ghazi moesten dus weer genoegen nemen met een plek op de bank. Het wordt voor het drietal met de week lastiger om zich terug te spelen in het elftal, aangezien dat steeds meer vorm krijgt.

 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Verder dan wat halve kansen voor Ziyech, Traoré en Gudelj kwam Ajax niet. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Ajax' grootste kans van de eerste helft om zeep werd geholpen dóór een Ajacied. Uit een corner van Ziyech kon Viergever voor open doel inschieten, ware het niet dat de Colombiaan Sánchez zich ook voor het vijandelijke doel een echte verdediger toonde. Beide ploegen zochten de kleedkamers dus op bij de brilstand: 0-0.

 

De tweede helft startte aanafhankelijk al niet veel beter. Ajax speelde slap en sloom, Heracles leek tevreden met een gelijkspel. Nadat Hakim Ziyech na z'n tweede matige beurt op rij (Midweeks werd de Marrokaan met 2x geel van het veld gestuurd) was gewisseld, kwam Ajax snel op voorsprong. Slechts 2 minuten na het vertrek van de creatieveling was het Davy Klaassen die geklungel in de achterhoede van Heracles hard afstrafte: 1-0.

 

Het slotakkoord was, net als tegen Go Ahead Eagels, voor Nemanja Gudelj. De Servier kreeg de bal mee van Klaassen en rondde rustig en beheerst af.

 

Zo boekte Ajax de derde zegen in 7 dagen tijd. Nog altijd gaat dit niet met goed voetbal, maar zolang de resultaten goed zijn komt dat vanzelf.

 

Klik hier voor een samenvatting van het duel tussen Heracles Almelo en Ajax. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.