Ajax geeft zege weg tegen Roda

Gepubliceerd op 13 augustus 2016 om 11:43

VERSLAG- Ajax heeft zichzelf vanavond tekort gedaan tegen Roda JC. In de slotfase werd een overwinning uit handen gegeven, die door goals van Dolberg verdiend was.

 

Ajax vloog uit de startblokken, precies op de manier zoals Peter Bosz dat graag ziet. Na een aantal kleine mogelijkheden, was het uiteindelijk de 18-jarige spits, Kasper Dolberg, die Ajax verdiend op voorsprong bracht. Na een prachtige dieptebal van Jairo Riedewald op Davy Klaassen, gaf Klaassen de bal handig af op Dolberg, die voor open doel (koppend) scoorde.

 

Maar Roda gaf zich niet zó snel gewonnen. Na 17 minuten was het namelijk Adil Auassar die Roda alweer naast Ajax bracht. Onterecht of niet (Ajax had op dat moment liefst 86% balbezit!), het was weer gelijk.

 

De wedstrijd sukkelde vervolgens richting de rust, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Waar iedereen zich eigenlijk al had neergelegd bij een gelijke ruststand, had Dolberg andere plannen. Na een voorzet van Daley Sinkgraven kwam Dolberg goed voor z'n man, en prikte de bal bij de tweede paal binnen: 2-1, en dat op slag van rust!

 

Het debuut van Bertrand Traoré voor Ajax zouden we als hoogtepunt van de tweede helft kunnen beschouwen, ware het niet dat Tom van Hyfte Roda JC in de laatste minuut langszij bracht. Na een wel erg makkelijk gegeven vrije trap kon de aanvoerder van Roda bij de tweede paal vrij inkoppen. Een zeperd die Ajax in blessuretijd niet meer te boven kwam. Wél eindigden Roda de wedstrijd met 10 man, doordat Ananou dom tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

 

Het eerste puntenverlies is zo een feit, maar heeft Ajax nog 32 wedstrijden om dit goed te maken. Het was dan ook zeker niet slecht. Zo geldt andermaal Dolberg als lichtpunt, en kan Ajax hoop putten uit het eerste kwartier. Op naar dinsdag, dan wacht FK Rostov in de play-off voor Champions League.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.