Strijd der buitenspelers

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 11:38

ANALYSE- min Younes, Anwar el Ghazi en Václav Černý. Zomaar wat opties op de twee posities van de spits: Links- en rechtsbuiten. Onder Frank de Boer was Lasse Schöne ook vaak een optie op rechtsbuiten, maar Bosz lijkt hem meer te zien als aanvallend middenvelder. Dan houd je dus de eerst genoemden kandidaten over. Tijd voor een analyse.

Amin Younes

De Duitse dribbelaar, die vorig seizoen overkwam van Borussia Mönchengladbach, lijkt als enige zeker van een basisplaats. In alle oefenwedstrijden startte Younes op linksbuiten. Dat heeft hij o.a. te danken aan zijn sterke tweede seizoenshelft, waarin hij met doelpunten en assists belangrijk was. Younes lijkt (voorlopig) dus safe.

Anwar el Ghazi
Waar El Ghazi vorig seizoen een hele sterke start kende met 4 goals uit de eerste 2 wedstrijden, viel hij na z'n blessure terug. Onder Peter Bosz wilde El Ghazi zich snel weer in de basis spelen, maar dat leek in eerste instantie te mislukken. Tegen FC Liefering begon Černý op rechtsbuiten, tegen AFC ook. Maar tegen AA Gent was El Ghazi weer vanaf de aftrap van de partij. Iets dat niet verwonderlijk is, aangezien El Ghazi's invalbeurten. Zo scoorde hij tegen Liefering 2x! Wat ook in El Ghazi's voordeel werkt, is het feit dat hij simpelweg meer ervaring heeft dan Černý.

Václav Černý
De 18-jarige Tsjech heeft zichzelf als doel gesteld zich dit jaar in de basis te spelen. Dat lukte dus heel aardig, maar lijkt nu toch weer te zijn mislukt. Aan de andere kant hoeft Černý niet te malen. Het feit dat hij op z'n 18e al zoveel mee mag maken, is alleen maar leerzaam. Dit zal hem straks goed van pas komen. En al speelt Černý zich deze voorbereiding niet is de basis, dan zal ook hij weten dat een seizoen lang duurt. Hij gaat dit jaar dan ook ongetwijfeld veel minuten maken.

Wie zie jij het liefst in de basis? Laat het achter in de comments!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.