Zivkovic zet zinnen op transfer

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 16:39

NIEUWS- Hij was voorbestemd om dé toekomstig spits van Ajax 1 te worden, maar het lijkt nu compleet anders te lopen. Richairo Zivkovic (20) heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Waar de voormalig spits van FC Groningen zich woensdag in Voetbal International nog positief uitliet over een langer verblijf, is hij nu van gedachten veranderd.

Zivko vertelde dat hij deze zomer nauwelijks vakantie heeft gevierd, hij wilde vol voor z'n kans gaan en niks aan het toeval overlaten. En dat leek effect te hebben. Zivkovic melde zich in eerste instantie gewoon bij Jong Ajax, maar werd vervolgens wel toegevoegd aan de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk. Tijdens de enige oefenwedstrijd van dat trainingskamp, tegen FC Liefering (4-3 verlies, red.), begon de jongeling met de voorlopige basisspelers. Dit was niet voor niets, want Zivkovic wierp zich (met name) tijdens de partijspellen op als afmaker. Zo maakt hij tijdens een 11 tegen 11 partij liefst 5 treffers!

 

Maar het perspectief is sinds het trainingskamp fors minder geworden voor de geboren Assenaar. Niet alleen melde de nieuwe Colombiaanse spits Mateo Cassiera zich maandag j.l. in Amsterdam, ook Ajax' clubtopscorer van vorig seizoen, Arek Milik, liet weten deze transferperiode sowieso niet te vertrekken. En dan heb je ook nog Kasper Dolberg, de jonge Deen in wie Ajax haar toekomstig spits ziet.

 

Door dit alles kwamen Zivkovic en zijn management tot de conclusie dat het beter is om te vertrekken. Hij is zelfs al in gesprek met FC Utrecht! Wij, als Ajacieden, kunnen Zivkovic eigenlijk alleen maar succes wensen. Natuurlijk kwam hij twee keer te laat, maar welke 18-jarige overkomt zoiets dan niet? En om eerlijk te zijn heeft Zivko ook nooit een echte kans gehad. Zelfs wanneer Kolbeinn Sigtorsson én Arek Milik allebei niet konden spelen, werd er amper een beroep gedaan op de jongeling. Andermaal kun je ook stellen dat Zivkovic het op huurbasis bij Willem II ook niet heeft waargemaakt (18 wedstrijden, 4 goals. Hij keerde in de winterstop al weer terug bij Ajax).

 

Maar waar iedereen het over eens moet zijn, is dat 2 doelpunten in 10 wedstrijden (voor Ajax) voor een spits met de potentie van Zivkovic veel te weinig is. En juist door die potentie, waarvan je weet dat het erin zit door zijn periode bij Groningen, blijft het eeuwig zonde dat Zivkovic Ajax gaat verlaten. Wij, van Focus on Ajax, willen Zivkovic dan ook alleen maar succes wensen, en hopen dat hij bij z'n toekomstige club (waarschijnlijk FC Utrecht) dan ook de ene na de andere goal maakt... En als Ajax slim is, dan bedingen ze een terugkoopclausule op Zivko.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.