Vermoedelijke opstelling: Traoré en Onana vraagtekens

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 11:33

NIEUWS- Vanavond speelt Ajax de Europa League-finale. Zoals bijna altijd gonst het dan van de geruchten. Ook nu wordt er weer een hoop gespeculeerd. Bertrand Traoré en André Onana zouden niet fit zijn. Zijn zij fit genoeg om te spelen? En hoe ziet de rest van de opstelling eruit?

 

De eerstgenoemde kampt naar verluidt met een keelontsteking, terwijl Onana griep heeft. In hoeverre dit allemaal waar is, valt natuurlijk nog maar te bezien. Het zou Ajax in ieder geval bijzonder slecht uitkomen.

 

Naar verwachting zullen Traoré en Onana beiden wel 'gewoon' starten. Over de rest van de opstelling bestaan eigenlijk ook geen verrassingen. Joël Veltman krijgt hoogstwaarschijnlijk de voorkeur boven Kenny Tete, terwijl Jaïro Riedewald aan de andere kant van de defensie opgesteld staat, i.v.m. de schorsing van Nick Viergever. Davinson Sánchez en Matthijs de Ligt vormen dan het centrum.

 

Op het middenveld zal Bosz gaan kiezen voor zijn vertrouwde namen. Lasse Schöne, Davy Klaassen en Hakim Ziyech krijgen daar opnieuw het vertrouwen. Het enige kleine vraagteken was daar Schöne, die de laatste weken niet meer zijn niveau haalt. Toch lijkt dit voor Bosz geen reden om de routinier te vervangen.

 

De aanval wordt gevormd door Bertrand Traoré (mits fit genoeg), Kasper Dolberg en Amin Younes. Dit trio is al het gehele seizoen de gedroomde voorhoede en het lijkt voor spelers als Justin Kluivert en David Neres te vroeg om in de basis te starten. De jongelingen zouden bovendien in de tweede helft voor de nodige dreiging kunnen gaan zorgen.

 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.