Ajax loopt landskampioensschap mis, maar wint solide op bezoek bij Willem II

Gepubliceerd op 14 mei 2017 om 16:58

NIEUWS- Ajax heeft een vrij overtuigende overwinning op Willem II geboekt. Genoeg voor het landskampioensschap, was de zege echter niet.

Een fors gewijzigd Ajax begon fris en fruitig aan de wedstrijd, zonder dat dit tot al te grote kansen leidden. Vlak voor rust was het Kasper Dolberg die Ajax de voorsprong bezorgde. Na een wereldpass van Jaïro Riedewald, bereidde Justin Kluivert voor en maakte Dolberg dus eenvoudig af.

 

Davinson Sánchez verdubbelde na rust de marge, door uit een hoekschop van Donny van de Beek raak te koppen. Het was voor Sánchez alweer zijn zesde treffer dit seizoen.

 

Davy Klaassen scoorde vervolgens ook nog. De aanvoerder, die waarschijnlijk zijn laatste Eredivisie-duel voor Ajax speelde, kon scoren na opnieuw voorbereidend werk van Kluivert. De 0-3 betekende het slot op de wedstrijd.

 

Dat Feyenoord-huurling Jari Schuurman vervolgens nog een duid in het zakje deed, was vooral leuk voor Schuurman zelf, die afgelopen week nog zei Ajax dwars te gaan zitten.

 

Deze solide overwinning brengt Ajax uiteindelijk niets. Feyenoord won thuis van Heracles Almelo en pakt daardoor de landstitel. Voor Ajax is het seizoen gelukkig nog niet voorbij. Over 10 dagen staat de Europa League-finale tegen Manchester United op het programma. Alle focus kan daar nu op worden gericht. Hopelijk kunnen de Amsterdammers dit schitterende seizoen dan toch nog in stijl afsluiten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.