Anita en Sneijder in beeld voor opvolging Klaassen

Gepubliceerd op 3 mei 2017 om 11:20

NIEUWS- Binnen Ajax rekent men erop dat Davy Klaassen na dit seizoen vertrekt. De aanvoerder maakt een sterk seizoen door en kan rekenen op de nodigde interesse. Vanzelfsprekend wordt er dan gekeken naar vervangers. Hierbij worden oude bekende genoemd.

Turkse media maken melding van het feit dat Ajax Wesley Sneijder wel terug naar Amsterdam wilt halen. De middenvelder van Galatasaray staat zelf ook open voor een vertrek, maar of Ajax een reële bestemming is, valt te bezien.

 

Verder wordt ook een andere oud-Ajacied genoemd. Vurnon Anita, die Ajax verliet voor Newcastle United, is de andere optie. Anita is, in tegenstelling tot Klaassen, een verdedigende middenvelder. Dit zou kunnen betekenen dat bijvoorbeeld Lasse Schöne weer een aanvallende rol krijgt.

 

Tot slot zingen de namen van enkele bekende uit de Eredivisie rond in Amsterdam. FC Utrecht-middenvelder Sofyan Ambrabat, die dit seizoem definitief doorbrak, is één van de drie kandidaten. Verder gelden Chelsea-huurling Lewis Baker (Vitesse) en toptalent Ferdi Kadioglu (NEC) als serieuze opties.

 

Of Ajax überhaupt een opvolger voor Klaassen moet halen, is echter zeer de vraag. Met Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong hebben de Amsterdammers al drie uitstekende opties binnen de huidige selectie. Wanneer er opnieuw iemand anders wordt gehaald, zoals dit jaar is gebeurd met Hakim Ziyech, betekent dit slecht nieuws voor de ontwikkeling van dit trio.

 

Voorlopig zijn het, wat betreft nieuwe aankopen, dus voornamelijk geruchten, maar dat Klaassen vertrekt lijkt wel zeker. Voor de aanvoerder is een hoop interesse uit eigenlijk alle topcompetities in Europa. In een eerder stadium werden o.a. Liverpool, Arsenal, Napoli en zelfs Olympique Lyon (de tegenstander van vanavond) genoemd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.