Breaking: Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

Gepubliceerd op 25 april 2017 om 19:12

NIEUWS- Het gaat er dan toch echt van komen: De Amsterdam ArenA wordt omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena.

Dat is vandaag bekend gemaakt, na lang overleg tussen het bestuur van de Amsterdam ArenA, de directie van Ajax en de gemeente Amsterdam. 

 

In een officiële verklaring laat Ajax weten dat de gesprekken al maanden bezig liepen. Vrijwel direct na het overlijden van Cruijff, heeft de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, in gesprek met de familie de intentie van Amsterdam uitgesproken. Het was voor de gemeente en Ajax erg belangrijk om Nederlands’ beste voetballer aller tijden op een gedenkwaardige manier te eren.

IMG_2992.jpg

De ArenA begint meer en meer op een Ajax-stadion te lijken. Rode stoeltjes en een fantastische naam.

 

De ArenA is dan ook niet het enige dat in de toekomst de naam van Johan Cruijff gaat dragen. Op dit moment worden ook de opties onderzocht om bijvoorbeeld een straat, brug of plein naar de nummer 14 te vernoemen.

 

De naamswijziging is vanzelfsprekend niet per direct. Er is vooralsnog alleen een intentieovereenkomst getekend. Zoals het woord al aangeeft, is hierin de intentie van de naamswijziging uitgesproken. De bedoeling is dat dit eerbetoon in de komende zes maanden definitief wordt gemaakt. Er lijkt echter geen vuiltje meer aan de lucht.

 

Jordi Cruijff reageerde namens de familie Cruijff verheugd en vereerd. 

 

Met het vernoemen van de ArenA komt een langgekoesterde wens van alle Ajacieden uit. Direct na het overlijden van Cruijff begon de roep om dit eerbetoon. Zo werden er honderduizenden handtekeningen verzameld in een petitie. Dat het nu eindelijk zover is, zal voor velen een opluchting zijn. De laatste weken nam de kritiek op, met name, Ajax toe. De vraag van veel supporters was waarom het allemaal zo lang moest duren. Zij zullen dan ook blij zijn me dit nieuws. En zeg nou zelf: Er is toch geen mooiere manier om Johan Cruijff te eren, dan de Arena naar hem te vernoemen?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.