Reacties na De Klassieker: “We voelden ons onoverwinnelijk”

Gepubliceerd op 2 april 2017 om 18:56

NIEUWS- Ajax speelde vandaag één van haar beste, zo niet dé beste wedstrijd van het seizoen. Feyenoord werd overtuigend van de mat gespeeld. De reacties van een aantal Ajacieden na afloop van De Klassieker.

 

Davy Klaassen: “Het kon eigenlijk niet misgaan”

Davy Klaassen gold als grote aanjager en greep de Feyenoorders direct bij de kraag. De aanvoerder was zeer tevreden over het optreden van zijn ploeg: “Vooral de eerste helft was het echt genieten. Je denkt echt: wat gebeurt hier? Je komt in een heerlijke flow. Na twee minuten al zo’n goal, het hele stadion ging los; het kon eigenlijk niet misgaan.” Dat waren de eerste woorden van Davy Klaassen na de wedstrijd. 

 

Klaassen voelde zich onoverwinnelijk: “Na een minuut of 20 voel je dat wel. We wonnen elk duel, pakte bijna elke bal. Dat was heerlijk.” Kritisch als-ie is stipte de captain nog wel een puntje aan: “Dat het uiteindelijk maar 2-1 is, is het enige waar ik teleurgesteld over ben. Ik denk dat we zeker vier of vijf doelpunten hadden moeten maken.”

 

Hakim Ziyech: “Dit was extreem goed”

Hakim Ziyech creëerde vanmiddag opnieuw kans na kans en speelde één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen. De middenvelder erkende dat na afloop ook: “Ik weet niet of het mijn allerbeste wedstrijd was, ik meer goede duels gespeeld, maar dit was zeker een hele goede. Extreem goed eigenlijk. (…) Vanaf minuut één klapte we er vol op en had Feyenoord eigenlijk niets te vertellen.” Over zijn aandeel bij de 2-0 was Ziyech duidelijk: “Ik zag dat Nelom naar binnen gekomen was en wist dat Neres daarom bij de tweede paal vrij stond. Ik wilde een lage voorzet geven en Neres werkt hem goed af.”

 

Het belang van De Klassieker was vooraf duidelijk: “We wisten dat dit onze laatste kans was en die hebben we met beide hand aangegrepen.”

 

Peter Bosz: “Echt genieten deed ik nog niet”

Trainer/coach Peter Bosz was natuurlijk tevreden na afloop van De Klassieker. Hij zag Ajax zoals-ie dat wilt zien: “Ik heb dat dit seizoen wel vaker gezien, maar dan was het vaak gedeeltes van wedstrijden. Dit is natuurlijk een topwedstrijd waarin het echt moest, dat hebben we vandaag ook wel laten zien.” Echt genieten deed Bosz echter niet: “Op zich zat ik wel rustig op de bank, maar echt genieten deed ik nog niet. Ik denk dat ik dat nog moet leren. Ik ben namelijk toch de hele tijd bezig met ‘staat het goed, dekken we goed door, waar kunnen ze gevaarlijk worden’. Je zit daarom altijd heel analytisch te kijken en eigenlijk te weinig als liefhebber en supporter.” 

 

Ook Bosz erkende het niet afmaken van grote kansen: “We hebben echt grote, opgelegde kansen gehad. Ik denk dat niemand raar had opgekeken als het vier, 5-0 zou zijn geweest. Dan is het zuur dat je met slechts 2-1 van het veld stapt.”

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.