Ajax overklast Feyenoord en is terug in de titelrace

Gepubliceerd op 2 april 2017 om 16:35

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax heeft Feyenoord vanmiddag alle hoeken van de ArenA laten zien. De Rotterdammers hadden in Amsterdam niets in te brengen. Door deze overwinning is Ajax terug in de titelrace.

 

Ajax kampte vooraf met wat blessureleed. Van Kasper Dolberg was al bekend dat-ie geblesseerd was. Vlak voor de wedstrijd voegde ook Amin Younes zich bij hem. Bertrand Traoré startte, net als tegen Excelsior, in de spits. De flankposities werden bezet door jongelingen Justin Kluivert en David Neres. Voor de Braziliaan betekende het zijn eerste wedstrijd vanaf de aftrap als Ajacied.

 

Voordat Feyenoord goed en wel door had dat De Klassieker begonnen was, kon Brad Jones de bal al uit het net vissen. Lasse Schöne had Ajax na vijftig seconden met een schitterende vrije trap op 1-0 gezet. Vanaf een meter of 30 verdween zijn inzet via de onderkant van de lat in het doel. 

 

Waar dit voor Feyenoord misschien een wake-up call had moeten zijn, was het Ajax dat het heft in handen nam. Op alle plekken werd Feyenoord afgetroefd, elke vorm van voetbal werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onmogelijk gemaakt. Dit resulteerde uiteindelijk in 2-0.

 

De sterk spelende Hakim Ziyech legde de bal op gevoel bij de tweede paal neer. Voor basisdebutant Neres was het vervolgens een koud kunstje om Jones voor de tweede keer te kloppen. 2-0, wat een weelde. 

 

Dat de ruststand uiteindelijk niet hoger uitviel dan 2-0, had Ajax vooral aan zichzelf te danken. Met name de goed spelende Betrand Traoré vergat zichzelf te belonen. Desondanks was er geen vuiltje aan de lucht. Ajax overklaste Feyenoord op alle fronten. Als je niet beter zou weten zou je denken dat de koploper vandaag niet in het lichtblauw, maar in rood-wit speelde.

 

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. Ajax domineerde en had Feyenoord op haar rug. De Rotterdammers waren niet bij machten een antwoord te hebben op het sterke spel van Ajax. Via Justin Kluivert en Ziyech, de grote roergangers in aanvallend opzicht, creëerde Ajax een aantal goede kansen. Opnieuw lukte het Traoré niet zijn prima optreden te bekronen, waardoor het duel nog altijd niet op slot zat.

 

In de blessuretijd strafte Michiel Kramer de gemiste Ajax-kansen af. Vanaf randje ’16 kon de reservespits relatief vrijstaand inschieten. Dit was het enige smetje op het verder sublieme optreden van Ajax. 

 

Het gat met Feyenoord werd verkleind van zes naar drie punten, waardoor de titel weer in zicht komt. Met nog vijf duels te gaan kan Ajax zich geen misstap permitteren. Toch zal men in Rotterdam niet blij zijn met de nederlaag. Met name de manier waarop is voor de Rotterdammers een flinke ontluistering. Het beloven dan ook ongelofelijk spannende slotweken van de competitie te worden.

 

Scoreverloop:

'1 Schöne 1-0

'36 Neres 2-0

'90 Kramer 2-1

 

Opstelling: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; Neres ('64 Nouri), Traoré ('88 Cassierra), Kluivert ('81 Cerny).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.