Wie vervangt Dolberg?

Gepubliceerd op 2 april 2017 om 12:23

NIEUWS- Nu Ajax niet kan beschikken over Kasper Dolberg, is de grote vraag: Wie vervangt Dolberg? Focus on Ajax zet de opties op een rij.

 

Het ontbreken van Dolberg is een enorme aderlating voor Ajax. De Deen is de clubtopscorer en is erg belangrijk in het meevoetballen. Wie hem ook zal vervangen, het wordt een zware klus.

 

1. Bertrand Traoré

Traoré verving Dolberg al tegen Excelsior, maar dat was niet zo’n succes. De aanvaller was onzichtbaar en werd in de tweede helft vervangen. De kans dat Bosz opnieuw voor Traoré in de punt kiest blijft aanwezig, maar het zal voor Bosz geen automatisme meer zijn.

 

2. 4-4-2

Vrijdag trainde Ajax een gedeelte in een 4-4-2-formatie. Hierbij was Donny van de Beek de extra middenvelder en vormde Bertrand Traoré en Amin Younes de tweemans-aanval. Dit lijkt ook voor vanmiddag een serieuze optie. Feyenoord-verdedigers Van der Heijden en Botteghin zijn namelijk beide redelijk traag en houden er niet van om door te dekken. Op deze manier zou Ajax Feyenoord kunnen gaan verrassen.

 

3. Mateo Cassierra

De enige echte spits, na Dolberg, in de selectie, is Mateo Cassierra. De Colombiaan bezit echter nog nog niet het vereiste niveau als Ajaxspits. De kans dat Bosz voor de Zuid-Amerikaan kiest, lijkt daarom klein.

 

Het zal dan ook één van de eerste twee opties worden, aangezien Bosz niet voor een middenvelder in de punt gaat kiezen. 4-4-2 is een risico, maar als het goed wordt uitgevoerd zou je Feyenoord er gigantisch mee kunnen verrassen. Het opstellen van Traoré in de punt zorgt voor minder wijzigingen, maar is ook allerminst een zekerheid voor succes. Om en nabij 13.30u zullen we weten welke mannen Bosz het veld in stuurt. Eén ding staat vast, het wordt puzzelen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.