Bizar: De Ligt start in de basis bij Oranje

Gepubliceerd op 25 maart 2017 om 19:30

Matthijs de Ligt start zo dadelijk in de basis tegen Bulgarije. De 17-jarige mandekker wordt daarmee de jongste, na oorlogse, debutant. Verder staat ook Davy Klaassen in de basis. Joël Veltman, Nick Viergever en Kenny Tete zitten op de bank.

Voor velen komt de basisplaats van De Ligt als een verrassing. De verdediger werd überhaupt vrij onverwachts opgenomen in de selectie van Oranje, maar dat hij dan ook nog direct in de basis start is bizar. De Ligt wordt de vijftiende debutant onder Danny Blind en de jongste na de oorlog.

In de rest van de opstelling zien we nog een Ajacied. Davy Klaassen staat namelijk ook in de basis, dit gaat ten koste van Wesley Sneijder. Jeroen Zoet krijgt op doel de voorkeur boven Jasper Cillessen. De volledige achterhoede bestaat naast De Ligt uit Rick Karsdorp, Bruno Martins Indi en oud-Ajacied Daley Blind. Op het middenveld heeft Davy Klaassen een basisplaats. Hij wordt vergezeld door Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. De aanval bestaat uit Arjen Robben, Bas Dost en Quincy Promes.

Opstelling Oranje: Zoet; Karsdorp, De Ligt, Martins Indi, Blind; Strootman, Klaassen, Wijnaldum; Robben, Dost, Promes.

IMG_6698.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.