Toptalent Redan (16) keert Ajax de rug toe en lijkt op weg naar United

Gepubliceerd op 24 maart 2017 om 20:11

NIEUWS- Daishwan Redan keert Ajax na dit seizoen de rug toe. De 16-jarige aanvaller had nog geen contract. Gesprekken met Ajax liepen op niets uit. Over belangstelling heeft de jongeling niet te klagen.

Redan staat te boek als toptalent. De multifunctionele aanvaller, die ook nog op ’10 uit de voeten kan, speelt dit seizoen al regelmatig mee met Ajax O19. Zo was hij o.a. in Youth League tegen Juventus en Dinamo Kiev van de partij.

 

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Ajax het jeugdexponent graag wilde vastleggen. De aanvaller en zijn management besloten echter anders. Na meerdere gesprekken, besloot Redan van een contract af te zien. Dit betekent dat hij Ajax na dit seizoen de rug toe keert. 

 

Saïd Ouaali, Hoofd Jeugdopleiding, baalt van Redans beslissing: „Wij hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hemzelf en zijn management. Dat er dan op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zijn hun zinnen ergens anders op gezet.”

 

Volgens Engelse media zou Redan een plek bij het eerste hebben geëist, voor volgend seizoen. Toen de Amsterdammers hem zeiden dat niet te kunnen beloven, staakte Kamp Redan naar verluidt de onerhandelingen. In hoeverre dit waar is, is vooralsnog onbekend.

 

De jeugdinternational, dezer dagen op pad met Oranje O17, heeft over belangstelling in ieder geval niet te klagen. Naar verluidt staan Chelsea, Arsenal, Liverpool, Paris st. Germain en Red Bull Leipzig in de rij voor Redan. Toch lijkt een andere Engelse grootmacht dichtbij het aantrekken van het toptalent. Engelse media melden dat Manchester United dichtbij het aantrekken van de jongeling is.

 

Afgelopen december was Redan op uitnodiging van United al in Engeland om te praten over een eventuele overgang. De Engelse grootmacht volgt diens verrichtingen al langer op de voet, nadat oud-trainer Louis van Gaal zijn toenmalige werkgever tipte over Redan. United had de aanvaller eigenlijk al uit haar hoofd gezet, nadat hij een aantal weken geleden zei Ajax trouw te blijven. Door de laatste ontwikkelingen zijn de Red Devils vol in de race om de handtekening van de 16-jarige. Mocht het rondkomen, dan treedt Redan in de voetsporen van Timothy Fosu-Mensah. De verdediger brak onder Van Gaal door in Manchester, maar moet het onder José Mourinho met minder minuten doen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.